Polis, Gemlik'e gitmek üzere yola çıkan BDP'lilerin otobüslerini bağladı

Bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları ve ailesi ile görüştürülmemesini bahane ederek Gemlik’e yürümeye...

Bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları ve ailesi ile görüştürülmemesini bahane ederek Gemlik’e yürümeye karar veren BDP’lilere polis izin vermedi. Şanlıurfa merkez ve ilçelerde BDP’lileri engelleyen polis, Suruç’ta grubun bindiği 7 otobüsü bağladı. Gruplar geri dönmek zorunda kaldı.
Şanlıurfa merkezde eski otogar civarında bekleyen otobüslere binmek için yola çıkan grup, polis tarafından engellendi. Bunun üzerine geri dönen grup parti teşkilatına kadar slogan atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından parti teşkilatına geçen grup burada basın açıklaması yaptı, oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklamasını BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici okudu.
Partililerin polis tarafından engellendiğini belirten Binici, “İlçelerimizden gelecek olan kitleyi taşımak üzere gönderilen otobüsler, kimi yerde karakollarca durduruldu. Kimi yerde de şehre girmeden durduruldu. Biz bu ülkenin demokratikleşmesi açısından, bu bedelleri ödemeye devam edeceğiz.” dedi. Grup ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.
Suruç’ta ise yaklaşık 250 kişi 7 otobüse binerek Gemlik’e gitmek üzere yola çıktı. Aligör beldesinde bekleyen polis, otobüsleri durdurdu, yolcuların kimliklerini sorguladı. Ardından 7 otobüse el konularak, yolcular otobüslerden indirildi. Otobüsler polis kontrolünde polis merkezlerine çekilirken, yolda inen BDP’liler ilçeye geri döndü. İl merkezi ve İlçelerde polis tarafından durdurulan gruplar bulundukları yerde BDP parti teşkilatına dönerek beklemeye başladı. Gruplar teşkilatlarda yaklaşık 2 saatlik bir bekleyişin ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz