Polis Haftası Kutlanıyor -Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümünedeniyle, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar OdalarıBirliği Başkanı Mustafa Alan, MHP Kayseri İlBaşkanı Mete Eke ve Teç-Sen Kayseri İl BaşkanıRamazan Türkaslan birer açıklama yaptı

Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümü nedeniyle, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, MHP Kayseri İl Başkanı

Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümü nedeniyle, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke ve Teç-Sen Kayseri İl Başkanı Ramazan Türkaslan birer açıklama yaptı.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, yaptığı açıklamada, ülkenin ve milletin huzur ve güvenliğinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğin devamı için de vazgeçilmez bir unsur ve cumhuriyetin temel teşkilatlarından biri olan Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümünü kutladığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Alan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta ve suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlenmektedir. 167 yıllık geçmişe sahip olan Emniyet Teşkilatımız, birikim ve tecrübeleriyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği bu zor görevi başarıyla sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor, şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki polislerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum."

-MHP İl Başkanı Eke'nin açıklaması-

MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Polis Teşkilatı(nın kuruluşunun 167. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Kahraman, fedakar ve cefakar bir şekilde günün 24 saatini halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için mücadele eden Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 167. yılını bu yıl da ne yazık ki buruk bir şekilde idrak ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamasında, polislerin, yaptıkları görev itibariyle milletin gönlünde taht kurmuş, herkes tarafından her yerde ihtiyaç olsun veya olmasın kucaklandığını kaydeden Eke, şöyle devam etti:

"Verdikleri mücadelenin yaptıkları üstün görevin karşılığını almasalar da bizlerin manevi takdiri onlara yetmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk-ün polislerimize söylediği 'Polis bir asker kadar disiplinli bir hukukçu kadar bilgili ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır' sözündeki yatan duygular, bugünkü polislerimizin içerisinde bazılarında olmasa da genel olarak disiplin, şefkat ve bilgi bakımından her türlü takdirin üstünde olduğunu görmekte ve müşade etmekteyiz. Bazı mahfillerin, polis teşkilatımızın asli görevlerinin dışarısına çıkararak çalışma ahengini bozma planları olsa da, 167 yıllık milli duruşu ve devlet geleneği bu plan ve desiseleri bozacak Türk milletine her zaman olduğu gibi layık bir şekilde üstün görev anlayışı çerçevesinde kendilerini ispat edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 167. yılını kutluyor vazife başında şehit olan polislerimize Allah-tan rahmet, yakınlarına sabır, vazife yapanlara da sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum."

Reklam
Reklam

-Teç-Sen İl Başkanı Türkaslan'ın açıklaması-

Teç-Sen İl Başkanı Ramazan Türkaslan da yaptığı açıklamada, "Malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz, en zor görevlerden birini üstlenen, vatanımızın yılmaz savunucusu Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, vatanı ve bayrağı uğuruna canını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, gazilerimize saygılarımı sunar, Türk Polis Teşkilatına başarılar dilerim" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: