Polis, her gün 140 bin kişiyi yaşanmış hikayelerle uyarıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığı, yankesicilik, evden hırsızlık, aile içi şiddet gibi asayiş olaylarına karşın...

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığı, yankesicilik, evden hırsızlık, aile içi şiddet gibi asayiş olaylarına karşın ‘e-toplum destekli polislik’ adı altında bir proje başlattı. Polis, yaşanmış ibretlik olayların özetini vatandaşlara göndererek, alınması gereken tedbirleri anlatacak. İlk olarak şehirde yaşayan 256 bin 861 kişinin e-posta adresine mesaj gönderen polis, 500 bin elektronik posta adresinden oluşan veri tabanı hazırlayacak. Elektronik pastalarda güvenli internetin nasıl kullanılacağı, aile içi şiddet mağdurlarının izleyeceği yolları da anlatan Bursa polisi, günde 140 bin kişinin e-mail adresine yaşanmış olayların özetini atarak asayiş olaylarına karşı alınacak tedbirlere dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

Son zamanlarda artan cep telefonu dolandırıcılığına karşı Bursa polisi yeni bir proje başlattı. Öğrenciler vasıtasıyla 256 bin 861 vatandaşın e-mail adresine ulaşan Bursa Emniyet Müdürlüğü, facebook, twitter, msn ve e-posta yoluyla vatandaşa ‘tedbirinizi alın’ diyecek. Makamında basın toplantısı düzenleyen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi tarafından hayata geçirilen E-TDP projesiyle vatandaşlara yaşanmış ibretlik olayların özetini göndereceklerini söyledi. Günde 140 bin kişiye gönderilecek elektronik postalarda dolandırıcılık olaylarının mağdurlarının ifadelerine de yer vereceklerini anlatan Emniyet Müdürü Kahya, hayata geçirilen suç önleme faaliyetleriyle suçu oluşmadan önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

281 BİN MESAJ GÖNDERDİK, SADECE 49 VATANDAŞ İSTEMEDİ

Şu ana kadar 281 bin elektronik posta gönderdiklerini, sadece 49 vatandaşın kendilerine ulaşarak, ‘mesaj istemiyoruz’ dediklerini hatırlatan Kahya şunları kaydetti: “Bu sistem sayesinde saniyede 2, günde 140 bin vatandaşın e-posta adresine, kontör dolandırıcılığı, yankesicilik, otodan hırsızlık, evden ve işyerinden hırsızlık, bilişim suçları, aile içi şiddet, ile bilişim gibi suçları örneklerle anlatıp mail göndermeye başladık. Bu sistemin bize yıllık maliyeti sadece 2 bin lira. Kısa bir süre önce başlattığımız uygulamayla şimdiye kadar 281 bin mesaj gönderdik. Vatandaşlarımız, kendilerine gelen mesajlara dönüş yapabilir. Bize şuana kadar 49 vatandaş dönerek mesaj istemediklerini iletti. 500 bin e-mail adresinden oluşan bir veri tabanı planlıyoruz. Mesajlarımızda vatandaşlarımızın çevreye karşı duyarlı olmaları, ormanları korumaları ve çevre kirliliğine sebep olmamaları yönünde de telkinlerde bulunuyoruz. E-TDP ile vatandaşlarımızın suç mağduru olmasını önlemek, güvenlikle ilgili konular hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yöntemle günlük yaşantımızda karşılaşabilecek olaylarla ilgili hem vatandaşın kendisini hem de çevresindekileri korumasına rehber olmayı planlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

PARA YATIRMAZSAN OPERASYON YAPARIZ

Basın toplantısında yaşanmış bir dolandırıcılık olayı mağdurunun ifadesini de basın mensuplarıyla paylaşan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, polisin hiçbir zaman telefonla konu çözmeyeceğini dile getirdi. İşte yaşanmış bir dolandırıcılık olayının ismi açıklanmayan mağdurunun ağzından özeti: “Cep telefonundan kendisini Terörle Mücadele Şubesi’nden başkomiser olarak tanıtan bir kişi aradı. Cep telefonu sim kartımın terör örgütü tarafından kopyalandığını, başımın belada olduğunu söyledi. Arkadan temsiz sesleri ve konuşmalar geliyordu. Söylediği numaraya kontör göndermemi aksi taktirde operasyon yaparak gözaltına alacaklarını iletti. Yanımda para olmadığını kredi kartıyla gönderebileceğimi söyledim. Üç seferde bin 800 liralık kontör gönderdim. Sonra kontör gönderdiğim numaranın kapalı olduğunu fark edince Cumhuriyet Savcılığına gittim. Artık bu tür aramalara ve muhtelif mesajları hemen siliyorum. Çevremdeki insanları da uyarıyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz