Polis, Irak'lı katil zanlısını 6 aylık pusu ile yakaladı

Bağcılar'da kendisi gibi Irak'lı olan samimi arkadaşı Zydan Muhammed Vesi'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan...

Bağcılar'da kendisi gibi Irak'lı olan samimi arkadaşı Zydan Muhammed Vesi'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Murat Hasan İ. adliyeye sevk edildi. Cinayetin ardından kayıplara karışan zanlı, 7 ay sonra Bakırköy Yenimahalle'deki birlikte yaşadığı kadının evine geldiği sırada pusuda bekleyen polisler tarafından yakalandı.
Yüzyıl Mahallesi'nde 5 Kasım 2010 tarihinde Hüseyin Karakaş isimli kişi, aldığı iki bıçak darbesiyle hastaneye kaldırıldı. Karakaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünleyisnde soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yapan polis memurları, aslında bu kişinin Irak uyruklu Zydan Muhammed Vesi (40) olduğunu, üzerinden çıkan Hüseyin Karakaş adına düzenlenen kimliğin ise sahte olduğunu belirledi.
Polis ekipleri, Vesi'yi tanıyan ve kendisi gibi Kuzey Irak'lı arkadaşları ile Vesi'yi hasteneye kaldıran birlikte Türkmenistan uyruklu kadın ile kadının kardeşi Zarıp Taşov'un ifadelerine başvurdu. Türkmenistan uyruklu kadın, olay zamanında akşam evlerinde otururlarken kapının çaldığını ve Vesi'nin de kapıyı açmak için yanından ayrıldığını söyledi. Kapının açılma sesini duyduğunu, ardından Vesi'nin, "Kapıda konuşmayalım ağabey. İçeri gir, orada konuşalım." dediğini, sonra da bir boğuşma sesi duyduğunu söyledi. Vesi'yi olay yerinde kanlar içinde gördüğünü ve kardeşi Zarıp Taşov ile hastaneye kaldırdıklarını, olayı da görmediğini söyledi. Zarıp Taşov ise, aynı saniyelerde apartmana girdiğini, kendisini bir kişinin itekleyip, koşarak apartmandan kaçtığını ifade etti. Taşov'un, bu kişinin Vesi'nin katili olduğunu bilmeden verdiği ifade üzerine polis, Vesi'nin vatandaşı olan arkadaşlarının tekrar ifadesine başvurdu.
Arkadaşları, Vesi ile Murat Hasan İ. (38) isimli Irak'lının çok samimi arkadaş olduklarını, ölüm olayından sonra zanlını ortadan kaybolduğunu ve başsağlığına da gelmediğini söyledi. Polis, Murat Hasan İ.'nin Bakırköy Yenimahalle'de Türkmenistan uyruklu bir kadın ile birlikte yaşadığı bilgisine de ulaştı. Bu kadın ile Murat Hasan İ.’yi tanıyan arkadaşlarının ifadesine de başvuran polis, zanlının Yunanistan'a kaçtığını belirledi. Yunanistan ile hiçbir bağlantısı olmayan Murat Hasan İ.'nin mutlaka Türkmenistan uyruklu sevgilisinin evine geleceğini bilen polis, Bakırköy Yenimahelle'de 6 ay boyunca pusuda bekledi. Cinayetten 7 ay sonra sevgilisinin evine gelen zanlı, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde cinayet suçlamasını kabul etmeyen zanlının, Yunanistan'a sevgilisi ile kavga ettiği için kaçtığını söylediği öğrenildi. Türkiye'de sahte kimlikler kullandığı ileri sürülen Murat Hasan İ'nin, Yunanistan'dan Irak'a geçtiği ve oradan Irak pasaportu ile yasal yollardan Türkiye'ye tekrar giriş yaptığı iddia edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işmeleri tamamlanan zanlı, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz