Polis, Kadına Karşı Şiddete Karanfille Dikkat Çekti

Antalya'nın Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplumsal Destekli Polistik Büro Amirliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'aile...

Antalya'nın Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplumsal Destekli Polistik Büro Amirliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'aile içi şiddete' dikkat çekmek için karanfil ve broşür dağıttı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görev yapan polisler, Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda farklı bir Kadınlar Günü kutlaması gerçekleştirdi. Polis, kadına yönelik şiddetin son bulması için 2 bin 'Aile İçi Şiddete Sessiz Kalmayın' broşürü, kadınların gününü kutlamak için de bin adet karanfil dağıttı.

Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını belirten Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, aile içi şiddete maruz kalan kadınların evlerine en yakın polis merkezine giderek şikayette bulunma ve 155 Polis İmdat hattını aramaları halinde anında yardımcı olduklarını söyledi. Aile içi şiddete polis başvurularında ücretsiz avukat talep hakkının bulunduğunu belirten Taşkıran, şikayetçinin avukat isteyip istemediğini polise söyleyebileceğini ifade etti. Taşkıran, "Kadına yönelik şiddeti kınıyoruz. Tehdit, baskı, kontrol içeren, fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik zarar ve acı çekilmesine sebep olan her türlü davranış aile içi şiddettir. Eğer çevrenizde bir çocuğun kadının veya diğer aile bireylerinin şiddete maruz kaldığını gözlemliyorsanız lütfen 155 Polis İmdat'ı arayınız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: