Polis Kayıp Turistler İçin Seferber Oldu

Polis, İstanbul tatilinde kaybolan alzheimer hastası iki turist için seferber oldu. Yaşlı turistlerin son görüntülerni...

Polis, İstanbul tatilinde kaybolan alzheimer hastası iki turist için seferber oldu. Yaşlı turistlerin son görüntülerni basına dağıtan polis, görenlerin 155 polis imdat hattını aramalarını istedi.

Edinilen bilgilere göre 29 Ağustos tarihinde eşi ve oğlu ile birlikte tatil için İstanbul’a gelen İran uyruklu Bahman Mohajer (75) ailesiyle birlikte yemek yedikte sonra kayıplara karıştı. Ailesinin müracatı üzerine lokantanın güvenlik kamerasını inceleyen polisler, Bahman Mohajer’in yemek yerken birden lokantadan çıkarak uzaklaştığını belirledi. Görüntülerde yaşlı adamın ailesinin de peşinden dışarı çıktığı ancak İstiklal Caddesi'nde kalabalığa karışan Mohajer'in bir türlü bulunamadığı tespit edildi.

Reklam
Reklam

Diğer bir kayıp vakası da Atatürk Havalimanı'nda yaşandı. 9 Eylül günü Atatürk Havalimanı mescidinde namaz kılan Irak ve Amerikan vatandaşı Rarida Hikmet Silevany (61) daha sonra ortadan kayboldu. Havalimanı güvenlik kameralarınca en son mescitten çıkarken görülen Silevany'in nereye gittiği belirlenemedi.

Her iki olayı da titizlikle araştıran İstanbul Emniyeti Asayiş Şube ekipleri, vatandaşlardan da yardım istedi. Kayıp turistlerin görüntülerini basına dağıtan polis, yaşlı turistleri görenlerin 155 polis imdat hattını aramasını istedi. Polis yetkilileri hastalıklarının doğası gereği sürekli yürüyen, konuşamayan ve acıktıklarını bile söyleyemeyen bu tür kişilerin, vatandaşların ilgisine muhtaç olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: