Polis kurban satıcılarını sahte paraya karşı uyardı

Samsun’da polis hayvan kurbanlık pazarında vatandaşları kalpazanlara karşı uyardı ve sahte para ile dolandırılma riskine...

Samsun’da polis hayvan kurbanlık pazarında vatandaşları kalpazanlara karşı uyardı ve sahte para ile dolandırılma riskine karşı dikkatli olmalarını istedi. Polis kurbanlık satıcılarına sahte parayı tespit eden para kontrol kalemi de tanıttı.
İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında vatandaşları, sahte para, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı uyaran Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş, mali ve Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, hayvan çadırlarını tek tek gezerek bilgilendirici broşür dağıttı. Satıcıların sahte parayı ışığın yeterli olmadığı çadır ortamında ayırt etmesinin zor olduğunu belirten polisler, yanlarında getirdikleri sahte parayı tespit eden para kontrol kalemini tanıtarak, uygulamalı olarak gösterdi.
Kalemlerden ücretsiz olarak hayvan satıcılarına dağıtan emniyet ekipleri, sahte paranın kalemle çizildiğinde siyah olarak yazıldığını asıl paranın ise yazılmadığını belirtti.
Satışların daha yeni hareketlenmesi nedeniyle henüz sahte para olayı ile karşılaşmadıklarını belirten Arif Güney (55), polislerin yaptığı bu çalışmadan dolayı çok memnun kaldıklarını söyledi. Güney, satış işleminde parayı kendi imkanlarıyla kontrol etmeye çalıştıklarını, para kontrol kaleminin olduğunu yeni öğrendiğini kaydederek, “Artık para alırken gönlümüz daha rahat olacak. Kalemle kontrol daha güvenilir ve emniyetli. Polis teşkilatımıza ilgileri için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Emniyet ekipleri hayvan satıcılarına uygulamalı yaptıkları para kontrol kalemi ve bilgilendirmenin yanı sıra, hayvan hısızlığına karşı alınabilecek önlemler, kurbanlık alım satımında alınabilecek önlemler, alınan paraların sahte olup olmadığına dikkat edilmesi, sahte para ile karşılaştırıldığında ne yapılmalıdır, hayvan naklinde yapılması gerekenler başlıklı konuları içeren el broşürleri satıcı ve alıcıları dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz