Polis memuru görevi başında intihar etti

42 yaşındaki polis memuru Hüseyin Gönen, henüz belirlenemeyen bir nedenle girdiği bunalım sonucu, mesai saatinde intihar etti

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde görevli polis memuru 42 yaşındaki Hüseyin Gönen, henüz belirlenemeyen bir nedenle girdiği bunalım sonucu, mesai saatinde tabancasını başına ateşleyerek yaşamına son verdi.

Süleyman Demirel Bulvarı Kuşadası Otobüs Terminali'nde bulunan Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nde görevli evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Gönen, henüz belirlenemeyen bir nedenle bunalıma girdi.

Reklam
Reklam

Görev yaptığı kurumdaki bir odada, bugün saat 03.30'da, belindeki tabancasını çıkarıp başına ateş etti. Silah sesini duyup odaya koşan meslektaşları, Gönen'i kanlar içinde yerde yatarken buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Gönen'i ambulansla Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Hüseyin Gönen, yaşama tutunamadı. Polis memurunun cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ailevi sorunlar yaşadığı iddia edilen Mustafa Gönen'in cenazesinin memleketi Yozgat'a gönderileceği belirtildi. Polis memurunun eşinin Kuşadası'nda bir okulda yönetici olarak görev yaptığı öğrenildi. (DHA)

İnsan Neden İntihar Eder?

Klinik Psikolog Barış Gürkaş: Dünyada 40 saniyede 1 kişi intihar yüzünden ölüyor. Peki bu intihar girişimlerinin altında yatan şey nedir? Bazen bir intihar haberi alırız ve bu adam hiç bir şey yokken neden intihar etti şimdi deriz.

Öncelikle bilmek gerekir ki intihar bir yardım çığlığıdır. Öncesinde birçok davranışı ile birçok konuşması ile birey bunu belli eder “kendime zarar vermekten korkuyorum” “yaşamak anlamsız geliyor” “intihar dışında başka çare kalmadı” gibi. Bu gibi ipuçların göz ardı edilmemesi gerekir.İntiharın çözüm yolu olduğu bilince hakim olmuştur. Ancak harekete geçilemediği durumlar da olabilmektedir.

Danışanlarımızdan birçok zaman onları hayata bağlayan şeylerin çocukları ve dini inançları olduğunu duymaktayız. "çocuğum olmasa intihar ederdim" , "dini inancım gereği intihar edemem" gibi.

İntihar girişimde bulunanların büyük bir kısmı bunu aslında ölmek için yapmazlar. Kendilerini affettirmek, sevdirmek, öç almak, borçlarını ötelettirmek gibi insani sebeplerden yaparlar. Binaların üzerine, köprülere çıkmış kendini atmak üzere olan insanlar ile karşılaşıyoruz bu insanları bu durum için iyi bir örnek olduğunu söyleyebiliriz. Bir de intihar girişimi esnasında izleyici bir ekip var ki intiharların bir kısmı da bunlar yüzünden olmaktadır. Bu tehlikeli izleyici ekip uzaktan izlediği şova aklınca çözüm bulur ona iyilik yapar ve bağırır “at kendini, atacaksan at artık, milletin işi var atlayacaksan atla” sadece bu kişiler yüzünden bile kendini atan birçok kişi olduğu düşünülmektedir.

Rakamlara bakıldığında kadınlar erkeklere oranla daha çok intiharı denerken erkekler sonuca ulaşmak konusunda daha kararlıdır. Bunun yanında intihar girişimleri sırasında erkekler daha sert yöntemler uygulamaktadır bunlar kendini asma, kendini silahla vurma iken kadınlar ise gaz ile zehirlenme, yüksek doz ilaç alma gibi yöntemler kullanmaktadır.

Bu cinsiyet farlılığı kişilerin evde intihara kalkıştıkları yerler açısından da gözlenmektedir. Erkekler intihar yerleri olarak evde daha çok göze çarpacak yerleri (koridor, salon) seçerken kadınlar ise kendileri için daha duygusal alanları (yatak odası, mutfak) seçmektedirler.

Bırakılan notlar incelendiğinde ise çok farklı durumlar ortaya çıkmaktadır. Kadınlar daha çok duygusal notlar(size çok seviyorum, size haketmedim) bırakırken. Erkekler ise daha çok geride bıraktığı borçlar ile ilgili listeler bırakmaktadır. Erkekler daha çok borçları yüzünden, şirketlerinin batması yüzünden, maddi başarısızlık yüzünden intihara kalkışması bunu destekler niteliktedir.

Araştırmalar intiharı bir kere denemiş bir kişinin bir daha deneme ihtimalinin çok yüksek olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler: