Polis memuru gözaltına alındı

KARS (İHA) - Kars'ta polis tarafından darp edildiği iddia edilen Alaattin Bozkurt, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Alaaddin Bozkurt'un hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilirken, olayla ilgisi olduğu iddia edilen polis memuru Erkan Kaymak ise gözaltına alındı.

İddiaya göre, dün akşam saatlerinde Faikbey Caddesi'nde 36 K 0032 plakalı kamyonetiyle köyüne hayvan götürmeye çalışan iki kardeş Alaattin ve Fahrettin Bozkurt ile 35 AC 1569 plakalı aracıyla karşı yönden gelen polis memuru Erkan Kaymak arasında yol paylaşımı nedeniyle tartışma çıktı. Daha sonra olay yerinden uzaklaşan Alaattin ve Fahrettin adlı kardeşler, araçlarıyla hastaneye yaklaşırken polisin resmi araçla üzerinde canlı hayvan bulunan kamyonetin önünü kestiğini ve kendilerine hakaret ettiklerini iddia etti. Polislerle kamyon sürücüsü arasında yaşanan kavgada ağır şekilde yaralanan Alaattin Bozkurt, Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Reklam
Reklam

Olayda adı geçen polis memuru Erkan Kaymak (32) ile kardeşi Fahri Bozkurt ise gözaltına alındı.

Erkan Kaymak, ifadesinde aracıyla Faikbey Caddesi ile Atatürk Caddesi'nin kesiştiği yerde durduğunu ve Faikbey Caddesi'ne dönüş yaptığı sırada malum kamyonetin aniden önüne geçerek geçişini engellediğini söyledi ve adı geçen şahısların kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü.

Yoğun bakımdan çıkan fakat hayati tehlikeyi henüz atlatamayan Alaattin Bozkurt ise "Üzerinde canlı hayvan bulunan kamyonetimle Faikbey Caddesinde ilerlediğim sırada beyaz renkte bir araba 'U' şeklinde dönüş yaptı ve kafa kafaya gelip durduk. Dedim ki 'Niçin böyle yaptın?' o da hakaret içeren sözlerde bulundu ve küfür etti. Kim olduğunu bilmiyordum, ama silah çekmeye yeltendi yanında da bir bayan vardı. Bayan da yanından sopa aldı ve sopayla bize saldırdılar. Vatandaşlar araya girdi, ayırdı ve bize gitmemizi söylediler. Hastane kavşağında beklerken bana aynı araç sellektör yaptı. Yanımdaki abim bana devam etmemizi söyledi ama ben arkada bir aracın sellektör yaptığını söyledim. Durdum ve daha sonra kendimi hastanede buldum" dedi.

Reklam
Reklam

Yaralının amcası Hacı Bozkurt da ilk olarak yeğeninin öldüğünü duyduğunu söyleyerek, olayla ilgili dava açacağını kaydetti.

Emniyet Müdürü Necmettin Seymen de bir açıklama yaparak olaydan üzüntü duyduklarını ve gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını söyleyerek, polisleri bu tür olaylarda daha da duyarlı olmaya çağırdı.