Polis memuru için kritik dönemeç

Hopa'da çıkan olaylar sonucu yaralanan polis memuru Servet Erkan için kritik bekleyiş başladı.

Hopa'da çıkan olaylar sonucu yaralanan polis memuru Servet Erkan için kritik bekleyiş başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi'ndeki mitingi sonrasında çıkan olaylarda otobüsten düşerek ağır yaralanan ve Rize Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan koruma polisi 36 yaşındaki Servet Erkan için kritik bekleyiş başladı. Geçirdiği ameliyatının ardından 72 saat boyunca uyutulacağı belirtilen Erkan için verilen süre saat 16.00’da doluyor. Yakınları ve Başbakanlık korumaları, hastane önünde endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın Hopa mitingi sonrasında yapılan taşlı saldırıda otobüsten düşen ve ağır yaralanan koruma polisi Servet Erkan, ambulans helikopterle kaldırıldığı Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin kanaması teşhisi ile ameliyata alındı. Yaklaşık 4.5 saat süren ameliyat geçiren Erkan, ameliyatın ardından da uyutuldu.

Hastane Başhekimi Hasan Türüt, 72 saatlik uyutma süresinin bugün saat 16.00’da dolacağını ve kullanılan ilaçların kesileceğini söyledi. Erkan'ın sağlık durumu, ilaçların kesilmesinin ardından bir iki saat içerisinde netlik kazanacak.

Bu arada, olayın ardından memleketi Adapazarı’ndan Rize’ye gelen 16 yıllık polis memuru Servet Erkan’ın babası 65 yaşındaki emekli Sinan Erkan ile amcası Metin Erkan ve 10'a yakın akrabası da Başbakanlık koruma polisleri ile hastane önünde endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Yakınları, Servet Erkan'ın başına taş gelmesi sonucu dengesini kaybederek otobüsten düştüğünü iddia etti.

Aslen Rize’nin Çayeli İlçesi’nden Erkan ailesinin yıllar önce göç ettikleri Adapazarı’na yerleştikleri öğrenildi. 3 çocuğu olan Sinan Erkan’ın kardeşinin de polis olduğu belirtildi. 16 yıllık polis memuru olan Servet Erkan’ın 6 yıldır Başbakan Erdoğan’ın korumalığını yaptığı öğrenildi. Yaralı polis memurunun tedavi gördüğü hastanenin önünde güvenlik için polis ekibi de görev yapıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz