Polis merkezlerinde 'Ergonomik Vardiya' dönemi

Polislerin mesai saatlerini 8 saat olarak belirleyen 'Ergonomik Vardiya Sistemi', Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün bazı şubelerinde...

Polislerin mesai saatlerini 8 saat olarak belirleyen 'Ergonomik Vardiya Sistemi', Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün bazı şubelerinde uygulamaya konuldu.

Emniyet Teşkilatında yürütülen hizmetlerin kalitesini artırmak, personelin daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesini sağlamak amacıyla yürütülen istihdam ve çalışma ortamının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde pilot şehirlerde hayata geçirilen 'Ergonomik Vardiya Sistemi' Sakarya'da da uygulamaya konuldu.

Reklam
Reklam

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "'Ergonomik Vardiya Sistemi'nde personel 1 günde 8 saat mesai yapacak. İki mesai arasında 24 saat dinlenecek. Haftada toplam 40 saat civarında mesai yapacak. Sistemle bedenen ve ruhen dinlenmiş, kendisine zaman ayırabilen, kaliteli sosyal yaşamı olan polis hedefleniyor. Sistem sayesinde polisin, yerine getireceği hizmetlerde yüksek motivasyon ile başarılı bir performans göstererek hizmet kalitesini artıracak. İlde pilot uygulama olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Resmi Ekipler Amirliği Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü (MOBESE) ile merkez ilçelere bağlı Cumhuriyet Polis Merkezi, İstiklal Polis Merkezi, Yenikent Polis Merkezi, Serdivan Polis Merkezi, Dumlupınar Polis Merkezi ve Arifiye Polis Merkezi seçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: