Polis, Öğrencilere Ağabey Ve Ablalık Yapacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Güvenli Okullar Projesi kapsamında 23 okulda 46 polis öğrencilere ağabeylik ve ablalık...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Güvenli Okullar Projesi kapsamında 23 okulda 46 polis öğrencilere ağabeylik ve ablalık yapacak. Her okulda görev yapacak ikişer polis öğrencilerin evden okula huzur içinde gidip gelmesini sağlayacak.

Manavgat Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik ve Güvenli Okullar Projesi kapsamında 75. Yıl. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Öğrencilere kırtasiye yardımlarını Manavgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Manavgat Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran ve Okul Müdürü Faruk Karcı birlikte yaptı. İlçe Emniyet Müdürü Taşkıran konuşmasında Güvenli Okullar Projesi kapsamında görev yapan polislerin öğrencilere güvenlik hizmeti yanı sıra ağabey-abla olacaklarını söyledi. Proje kapsamında 46 polisin görev yapacağını belirten Taşkıran, amaçlarının öğrencilerin evden okula gelirken ve girişte bütün riskleri ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti. Taşkıran, "Okullarda görev yapan polisler okul idaresiyle koordineli çalışacak. Öğrencileri dışarından gelebilecek her türlü tehlikeye karşı koruyacak. Güvenlik hizmetleri yanı sıra öğrencilere ağabey-ablalık yapacaklar." dedi.

Reklam
Reklam

Yeni eğitim ve öğretim yılında Manavgat'ta 100 okulda 37 bin 840 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, 100 okulda 2 bin 135 öğretmenin görev yaptığını söyledi. Kılıç, Milli Eğitim ve İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak birlikte hayata geçirdikleri Güvenli Okullar Projesi'yle amaçlarının okul önlerinde öğrencileri rahatsız edecek ve kötü alışkanlık bulaştırmak isteyen kişileri uzaklaştırmak ve evden okula huzurlu bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: