Polis okulu personelini taşıyan araca hain saldırı

Diyarbakır’da polis okulu personelini taşıyan midibüse hain bir saldırı düzenlendi. Polis memurlarını taşıyan aracın geçişi...

Diyarbakır’da polis okulu personelini taşıyan midibüse hain bir saldırı düzenlendi. Polis memurlarını taşıyan aracın geçişi sırasında önceden yol kenarına döşenen bombanın patlatılması sonucu 5 polis memuru yaralandı. Araçtaki güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine, saldırıyı düzenlediği belirtilen bir kişi kaçtı. Olay yerine kısa sürede sevk edilen Özel Harekat polisi, kaçak teröristle temas kurarak çatışmaya girdi. Yaralı olarak yakalanan terörist, helikopterle hastaneye götürüldü. Yaralılarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Terör çirkin yüzünü bu kez Diyarbakır’da gösterdi. Diyarbakır A. Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı Diyarbakır –Silvan karayolunun Dicle Üniversitesi kavşağında saldırıya uğradı. Teröristlerin, bombayı önceden yola döşediği daha sonra kuru ot ve çam ağaçlarının olduğu yol kenarında gizlendikleri tahmin ediliyor. Hain saldırının şokunu atlatan servis şoförü, yaralılarla birlikte Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Olay yerine çok kısa sürede gelen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de Tarımsal Araştırmalar Müdürlüğünün bulunduğu bölgeye doğru kaçtığını tahmin ettiği teröristlerin peşine düştü. Olay yerine yaklaşık 1,5 kilometre mesafede bulunan Kent Orman bölgesinde kısa süreli çatışma yaşandı. Teröristle temas kurulması üzerine, teröristin polise ikinci kez saldırdığı belirlendi. Çatışmada yaralı olarak yakalanan ve bir kişi olduğu belirtilen terörist, güvenlik önlemi alındıktan sonra heliktopterle hastaneye kaldırıldı.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırının el yapımı olduğu değerlendirilen bir düzenekle gerçekleştirildiğini söyledi. Toprak, "Polislerin hastanede tedavisi sürüyor. Olaydan sonra hızlı bir şekilde çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Olayla ilgili olduğu değerlendirilen bir kişi ile polis arasında kısa süreli çatışma oldu. Çatışmada şahıs yaralı olarak uzun namlulu bir silahla ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz