Polis Okulundan Kardeş Okula Kütüphane

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kardeş okul uygulaması kapsamında Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda oluşturdukları...

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kardeş okul uygulaması kapsamında Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda oluşturdukları kütüphanenin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep PMYO ile Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu arasında yürütülen kardeş okul uygulaması kapsamında gerçekleştirilen "400 öğrenciye 400 kitap" etkinliği yapıldı. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, PMYO Müdürü Osman Metli, Milli Eğitim İl Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, polis adayları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, okumanın öneminden bahsederek herkesin mutlaka kitap okumasını tavsiye etti. Polis Okulunun sürekli eğitime destek verdiğini söyleyen Ekrem Serin, Valilik ile birlikte gerçekleştirdikleri "Eğitime Bir Tuğlada Sen Koy, Bir Okul Bin Gelecek" gibi kampanyalarda da polis okulunun hep yanlarında olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Polis okulu öğrencilerinin harçlıklarıyla kitap aldıklarını ve kardeş okul kütüphanesine bağışladıklarını dile getiren Osman Metli ise konuşmasıyla herkese duygulandırdı. Metli, "Hani bir şarkı vardır ya, 'Orda Bir Köy Var Uzakta, O Köy Bizim Köyümüzdür. Gitmesek de, Görmesek de O Köy Bizim Köyümüzdür' işte bu şarkıya biz katılmıyoruz. Görmediğimiz hiçbir şey bizim olamaz, elini sıkmadığımız hiçbir insan bizim tanıdığımız olamaz. Bu sebeple bizler Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nu açıldığı günden bu yana kardeş okul olarak seçtik ve her zaman yanlarındayız. Biz daha önceleri okul müdürümüzü dahi tanımıyorduk. Diğerleri gibi koliye kitapları paket yapıp göndermek yerine, etkinlik düzenleyip kütüphane açmayı tercih ettik" dedi. Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden programda, oratoryo ve folklor gösterileri yapıldı. Program sonunda kütüphane protokol üyeleri tarafından kurdele kesimiyle açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: