Polis Sergisinde Cankız, Uyuşturucuyu 3 Dakikada Buldu

‘Polis Haftası’ etkinlikleri kapsamında, emniyet mensuplarının kullandığı araç, gereç, teçhizat ve elektronik malzemeleri Polis Sergisi’nde...

‘Polis Haftası’ etkinlikleri kapsamında, emniyet mensuplarının kullandığı araç, gereç, teçhizat ve elektronik malzemeleri Polis Sergisi’nde tanıtıldı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan sergide, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ‘Cankız’ isimli narkotik köpeğinin gösterisi de büyük beğeni topladı. Bir araca saklanan uyuşturucu madde Cankız tarafından 3 dakika içerisinde bulundu.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü etkinlikleri ve ‘Polis Haftası’ sebebiyle Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Polis Sergisi’ açıldı. Sergide vatandaşlara polis araç, gereç, teçhizat, kullanılan elektronik yöntemlerin yanı sıra narkotik köpeğinin uyuşturucu araması izlettirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda açılışı yapılan ‘Polis Sergisi’ne Vali Vekili Mehmet Kurt, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Vekili Seyfullah Kaban, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Erzincan Belediyesi Mehter Takımı'nın konser verdiği sergi açılışında narkotik köpeği Cankız’ın gösterisi ilgi çekti. Davetliler tarafından meraklı gözlerle izlenen Cankız, bir araç içerisine saklanan uyuşturucu maddeyi kısa süre buldu. Vali Vekili Mehmet Kurt tarafından araca saklanan uyuşturucu madde Cankız tarafından 3 dakika içerisinde bulundu ve izleyicilerden büyük alkış aldı.

Vali Vekili Mehmet Kurt, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ve diğer davetliler tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Vali Vekili Mehmet Kurt ve beraberindekiler, emniyet mensupları tarafından kullanılan teçhizat ve malzemelerin sergilendiği alanı gezdikten sonra, Türk Polis Teşkilatı'nın geçmişten günümüze polis kıyafetlerinin sergilendiği alanı da gezdi.

Türk Kızılayı Kan Merkezi tarafından kurulan kan bağış çadırını da gezen protokol mensupları, kan veren vatandaşlar ve polislerle sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: