Polis teşkilatı 159 yaşında

Polis teşkilatının kuruluşunun 159'uncu yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Tüm illerdeki teşkilatlar, çeşitli etkinliklerle kuruluşlarını kutlamaya devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de 10 Nisan 2004 Cumartesi günü Taksim meydanında resmi geçit töreni düzenleyecek. İstanbulluların davetli olduğu tören saat 11.00'de başlayacak.

ANKARA'DAKİ KUTLAMALAR
Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile beraberindeki üst düzey emniyet yetkilileri ve polis adayı öğrencilerden oluşan heyet, emniyet teşkilatının 159'ncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürü Aydıner ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün kabrinin bulunduğu bölüme geldiler. Aydıner'in Atatürk'ün kabrine çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Aydıner, deftere şunları yazdı: "Tarihi şan, şeref, kahramanlıklarla dolu Türk emniyet teşkilatı, 159'ncu kuruluş yıldönümünde manevi huzurunda bulunmanın onur, gurur ve kıvancını yaşamaktadır. Kurduğun Cumhuriyetin temel ilkeleriyle yoğrulan, çağdaş uygarlığı hedef, bilimi en hakiki mürşit bilen Türk emniyet teşkilatı, aziz
hatıran önünde saygıyla eğilmektedir. İlke ve inkılaplarının rehberliğinde bilim mürşidimiz, milli birlik ve beraberlik güç kaynağımızdır. Türk emniyet teşkilatı olarak kıyamete kadar emanetlerinin sahibiyiz."