Polis Teşkilatının 168’inci Yılında Şehitlikte Tören Düzenlendi

Polis Teşkilatının kuruluşunun 168’inci yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın katılımıyla Edirnekapı Şehitliği’nde...

Polis Teşkilatının kuruluşunun 168’inci yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın katılımıyla Edirnekapı Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Polis Teşkilatının kuruluşunun 168’inci yılı etkinlikleri kapsamında Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen törene, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yanı sıra şehit aileleri ve emniyet müdürleri de katıldı. Şehitlik anıtına çelenk konulmasının ardından, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra konuşma yapan Çapkın, “Şehitlerimiz aziz milletimizin birlik ve beraberliğini korumak için göz kırpmadan canlarını feda ettiler. Bizler de halkımızın huzur, güven ve barış içersinde yaşaması için fedakarca çalışarak bıraktığınız emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan sizlerin yüce hatıralarınızı sonsuza dek yaşatarak uğruna can verdiğiniz değerlerin en önde gelen takipçileri olacağız. Geride bıraktıklarınız en büyük ve en kutsal emanetinizdir” dedi.

Reklam
Reklam

Çapkın konuşmasının ardından şehitlik anı defterine günün önemine ilişkin bir yazı yazdı. Daha sonra Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan şehitler için dua okudu. Duaların okunması ve şehitler için üç el saygı atışı yapılmasının ardından, Çapkın tek tek gezerek şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: