Polis Uyardı: Perte Ayrılan Araçlar Bilgileri Çalıntı Araçlara Uyarlanıyor

Ağır hasarları sebebiyle sigorta şirketleri tarafından perte ayrılan ya da sahiplerine terk edilen bazı hasarlı...

Ağır hasarları sebebiyle sigorta şirketleri tarafından perte ayrılan ya da sahiplerine terk edilen bazı hasarlı otomobiller art niyetli kişiler tarafından satın alınıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, hasarlı olarak satın alınan araçların otoların özelliklerine uygun emsal değerdeki başka otoların çalındığını, perte ayrılan otoların şaşe ve motor numara bilgilerinin de çalıntı otomobillere özel yöntemlerle uyarlandığını açıkladı.

Çalıntı araçlarla ilgili vatandaşları bilgilendiren Asayiş Daire Başkanlığı, ikinci el araç alırken mağduriyet yaşanmaması için bir dizi uyarıda bulundu. Çalıntı otolara ait plakaların sökülerek yerine ağır hasarlı otolara ait plakaların takıldığının dile getirildiği açıklamada, “Ağır hasarlı otolara ait gerçek belgelerle hasarlı otoları tamir etmiş gibi göstererek gerçekte çalıntı otoların tekrar piyasaya sürüldüğünü unutmayın. İnceleme neticesinde otonuzun çalıntı olduğunun tespiti halinde oto çalmak ya da çalıntı oto satın almaktan hakkınızda adli işlem yapılacağını unutmayın. Art niyetli kişileri caydırmak için, kilit sistemlerinden bir ya da bir kaçını aracınızda kullanın. Ayrıca imkanlarınız ölçüsünde alarm ve araç uydu takip sistemlerini taktırın. Alınan her tülü fiziki ve elektronik tedbire rağmen yine de aracınızın çalınması durumunda maddi açıdan mağduriyet yaşamamak için kasko yaptırın” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz