Polisden Sürücülere Karanfilli Emniyet Kemeri Uyarısı

Kayseri polisi sürücülere emniyet kemeri kullanma alışkanlıklarını artırmaya yönelik yaptığı çalışmada karanfilli uyarıda bulundu. ...

Kayseri polisi sürücülere emniyet kemeri kullanma alışkanlıklarını artırmaya yönelik yaptığı çalışmada karanfilli uyarıda bulundu.

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, şehir merkezindeki trafik uygulamasında vatandaşları emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyardı. Aydın, emniyet kemerinin neden kullanılması gerektiğini ve önemini anlattı.

Kısa mesafelerde emniyet kemeri kullanmanın da gerekliliğine vurgu yapan Aydın, şu bilgileri verdi: “Emniyet kemeri kullanımının en çok gerektiren aslında kısa mesafelerdir. Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80′i sürücülerin evlerine 30-35 kilometre uzakta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında iken gerçekleşiyor. Ayrıca kazalardaki ölümlerin yüzde 35′ i şehir içinde ve büyük olasılıkla günlük güzergahlar üzerinde meydana geliyor. Emniyet kemeri kullanılmıyorsa 30 kilometre hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riski çok fazla olmaktadır. Araştırmalara göre emniyet kemeri takmamış yaralıların yüzde 70′ inin, 50 kilometreden daha düşük bir hızda yol alırken yaralandığını, 50 kilometre hızdaki bir çarpmanın, 4’üncü kattan düşmeyle eşdeğer olduğunu ortaya koymaktadır. Bizde emniyet kemerinin önemini vurgulamak için kemerini takan sürücülerimize karanfil verdik. Takmayan sürücülerimizi de yine uyardık ve karanfil verdik. Bilgilendirme yaptık.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: