Polise Direnmek Ve Hakaretten Yargılanan Öğrenci Beraat Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İstanbul Üniversitesi (İÜ)’yü ziyareti sırasında, eylem yapacağı gerekçesiyle gözaltına alınanırken polise direndiği...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İstanbul Üniversitesi (İÜ)’yü ziyareti sırasında, eylem yapacağı gerekçesiyle gözaltına alınanırken polise direndiği ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan öğrenci beraat etti.

Gül’ün üniversiteyi ziyaret ettiği gün eylem yapacağı gerekçesiyle gözaltına alınan ve çantasında 3 yumurta çıkan üniversite öğrencisi Yiğit Ergün’ün yargılanmasına bugün başlandı. İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Ergün ile mağdur polisler katıldı.

Savunmasını yapan sanık Ergün, polislere direnmediğini ve hakarette bulunmadığı iddia etti.

Reklam
Reklam

Mağdur polisler ise Ergün’e kimliğini sorduklarını, herhangi bir müdahalede bulunmamalarına rağmen sanığın kendilerine hakaret etmeye başladığını söyledi. Polisler sanıktan şikayetçi oldu.

Tanık olarak dinlenen üniversite öğrencileri ise arkadaşları olan Ergün’ün polise direnmediğini, hakaret etmediğini öne sürdü.

Hakim Ali Belen, maddi delil bulunmadığı, mağdurlar, sanık ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda iddianamade belirtilen fiilin suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Duruşma sonrasında adliye önünde eylem yapan bir grup Ergün’e destek verirken hükümeti eleştirdi.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 14 Aralık 2011’de İstanbul Üniversitesi'ni ziyareti sırasında içeri girmeye çalışırken çantasında yumurta taşıdığı fark edilen Ergün’ün kimlik kontrolü yapmak isteyen polise direndiği ve hakaret ettiği belirtildi. Ergün, hakkında 11 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz