Polise "intihar Girişimini Engelleme" Eğitimi

Manisa'da, polise, "intihar eylemini tetikleyen olaylar ve intihar girişimlerinin engellenmesi" konusunda eğitim semineri verildiğini bildirildi.

Manisa'da, polise, "intihar eylemini tetikleyen olaylar ve intihar girişimlerinin engellenmesi" konusunda eğitim semineri verildiğini bildirildi.

Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda artan intihar olayları ve intihar girişimleri nedeniyle polise müdahale etmek durumunda kaldıkları intihar girişimlerinin önlenebilmesi için bu konuda eğitim verilmesini kararlaştırdıklarını belirtti.

Bu çerçevede Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Artuner Deveci'nin katılımıyla seminer düzenlendiğini ve bu seminerde katılımcılara "intihar eylemini tetikleyen olaylar ve intihar girişimlerinin engellenmesi" konusunda eğitim verildiğini dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Görevleri esnasında intihar girişimleriyle sıklıkla karşılaşan polislere İntihar eylemini tetikleyen olaylar ve intihar girişimlerinin engellenmesi konusunda seminer verildi. Seminerde İntiharlara yol açan sebepler, intihar girişimlerindeki ortak özellikler, intihar girişiminde bulunan kişilerin öncesinde etrafına verdikleri mesajlar ve bu kişileri intihardan vazgeçirmek için yapılabileceklerin anlatıldı."

Çetin, seminer çalışmasında son 1 ay içerisinde il merkezi ve ilçelerinde görev yapan yaklaşık bin polise eğitim verildiğini bildirdi.

Muhabir: Turgay Duyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: