Polise linç girişimi

Polis kurşunuyla vurulduğu iddia edilen seyyar satıcı arkadaşları polise linç girişiminde bulundu.

Polonya'nın başkenti Varşova'da polis kurşunuyla vurulduğu iddia edilen Nijeryalı seyyar satıcı Zona Zabit Ego'nun (37) arkadaşları polise linç girişiminde bulundu.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Polise-linc-girisimi/540392/)
32 kişi gözaltına alındığı olaylar sırasında 4 polisin yaralandığı belirtildi. Siyahi esnaf, Polonya polisini ırkçı olmakla suçluyor.
Varşova'da polisin siyahi seyyar satıcılara yönelik düzenlediği operasyon sırasında polis kurşunuyla vurularak yaşamını yitiren iki çocuk babası 37 yaşındaki Ego'nun Polonyalı gözü yaşlı eşi Monika Zabit Ego (31),iki çocuğuyla ortada kaldığını ve çaresiz olduğunu açıkladı.
Eşinin yaklaşık 8 yıl önce Polonya'ya yerleştiğini ve sokak pazarında kurduğu tezgahta ayakkabı sattığını söyleyen Monika,“Kocam iki çocuğu için gece gündüz demeden çalışıyordu. Çocuklarıma ne diyeceğimi bilemiyor. Çok sakin birisiydi ve polisle tartışmış olabileceğine inanmıyorumödedi.
**Dehşet verici görüntüler**
Nijeryalı ayakkabı satıcısı Ego'nun vurulduğu anın görüntüleri yayımlandı. Olay yerinde bulunan bir yetkili tarafından çekildiği sanılan dehşet görüntülerde polisin karnından vurulan genç adamın kanamasını durdurmaya çalıştığı görülüyor.
Görüntülerde ayrıca, kısa bir süre sonra olay yerine gelen ilk yardım ekiplerinin müdahalesi ve aynı zamanda polis ile siyahi tezgahtarlar arasında yaşanan tartışma yer alıyor.