Polise rüşvet davası

SAMSUN (İHA) - Samsun'da aracında kubar esrar ele geçince polise 200 dolar rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklanan iş adamının yargılanmasına başlandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu olarak yargılanan işadamı Veysel T. (46), hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Veysel T, "Ben olay akşamı bir restoranda yemek yedim. Burada tanıştığım 2 genci yanlarında 4 bayanla birlikte evlerine bırakmak istedim. Bu sırada polis baskın yaptı. Araçta ele geçen esrarla benim bir ilgim yok. Ayrıca, polise de rüşvet teklif etmedim" dedi.

Reklam
Reklam

İş adamının gözaltına alınınca Samsun Emniyet Müdürlüğü binasının asansöründe 200 dolar rüşvet teklif ettiği iddia edilen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Ali A. ise Veysel T.'den şikayetçi olduğunu söyledi. Polis memuru Ali A, "Arama kararıyla Veysel T.'nin aracında arama yaptık ve 2 torba içinde bir miktar esrar ele geçti. Emniyet Müdürlüğü binası içindeki asansörde bana rüşvet teklif etti. Şerefimle oynadı ve bu yüzden şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Veysel T.'nin tutuklu halini göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.