Polisi alarma geçiren şüpheli poşetten sucuk, pastırma, zeytin çıktı

Sarıyer Baltalimanı’nda bir belediye otobüsüne bırakılan ve içi paketlerle dolu poşet, polisi bomba alarmına geçirdi....

Sarıyer Baltalimanı’nda bir belediye otobüsüne bırakılan ve içi paketlerle dolu poşet, polisi bomba alarmına geçirdi. Polis Moral Eğitim Merkezine yüz metre mesafede otobüsü durduran İETT şoförü, paketin sahibi çıkmayınca polisi aradı. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri özel elbiselerini giyerek paketi inceledi. Yapılan kontrolde poşetten pastırma, sucuk ve benzeri kahvaltılıklar çıkması başta polis olmak üzere herkese rahat bir nefes aldırdı.
İstanbul polisini alarma geçiren olay dün akşam saatlerinde Kabataş Eminönü seferini yapan İETT otobüsünde meydana geldi. Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi’nden bir önceki durakta vatandaşlar otobüs şoförü Kenan Ekinci’yi uyararak koltukların altında içi dolu bir poşetin olduğunu söyledi. Otobüsü durduran Ekinci, yolculara seslenerek sahibinin olup olmadığını sordu.
Kimseden ses çıkmayınca Ekinci hemen yolcuları otobüsten tahliye ederek başka bir otobüse bindirdi. Ekinci daha sonra 155’i arayarak durumu polise bildirdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen emniyet güçleri, poşete dokunmayarak çevresinde güvenlik önlemi aldı. Gelen otobüsleri durağa sokmayan polis ekipleri vatandaşları da bir sonraki durağa yönlendirdi.
Bir süre sonra olay yerine gelen Bomba İmha ekipleri de poşete dokunmayarak çalışmalarına başladı. Özel elbiselerini giyen uzman polis, otobüs şoföründen gerekli bilgileri aldıktan sonra otobüse girdi. Kısa bir incelemenin ardından uzman polis poşetle birlikte dışarı çıktı. Bombacı polisin açtığı poşetten sucuk, salam, zeytin, peynir ve benzeri kahvaltılıklar çıkması herkese rahat bir nefes aldırırken espiri konusu oldu.
Polis daha sonra kesilen yolu tekrar trafiğe açtı. Başından geçenleri anlatan otobüs şoförü Kenan Ekinci, bir yolcunun ‘arkada paket var’ demesiyle otobüsü durdurduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sordum ‘sahibi var mı?’ diye kimse sahip çıkmayınca yolcuları hemen tahliye ettim. Önde giden başka bir arabaya yolcuları bindirdim. Sonra polisi aradım. Şöyle elimin ucuyla baktım. Paketler olduğunu görünce bıraktım. Bu gibi durumlarda zaten dokunmayın polise haber verin, yolcuları da en kısa zamanda tahliye edin diye eğitim vermişlerdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz