Polisin başarılı rehine operasyonu

MERSİN (İHA) - Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 30 bin YTL için 4 gün rehin tutulan genç, polisin başarılı operasyonu sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'de hayvancılık ve talaşçılık yaparak geçimini sağlayan Ömer Erdoğan (26), Mersin'in Tarsus İlçesi'nde iş icabı tanıştığı Z.F. (32) ve T.F. (25) adlı kişilerle alışveriş yapmak üzere anlaştı.

Ömer Erdoğan, Kayseri'den Tarsus'a gelerek sattığı talaş karşılığında 13 bin YTL'lik çeki Z.F ve T.F.'ye 8 bin YTL karşılığında bozdurduktan (kırdırdıktan) sonra memleketine döndü. Olaydan kısa süre sonra çeki bozdurduğu Z.F. ve T. F., Kayseri'ye giderek "Bize verdiğin çek karşılıksız çıktı. Borcun 30 bin YTL oldu. Borcunu öde" dediler.

Reklam
Reklam

Ömer Erdoğan, "Benim size borcum yok" demesi üzerine tehdit edildi. Tehditlerin telefonla devam etmesi üzerine Ömer Erdoğan, Tarsus'a gelerek Z.F. ve T.F. ile görüşmek istedi. Z.F. ve T.F., Ömer Erdoğan'ı rehin alarak 30 bin YTL'nin bir an evvel ödenmesini istedi. Adana ve Tarsus'ta değişik adreslerde tutulan Erdoğan, sonunda kendisini rehin alan kişilerin isteği ile babası Şevki Erdoğan'ı telefonla arayarak rehin tutulduğunu ve istenen 30 bin YTL'nin ödenmesini istedi.

Baba Şevki Erdoğan, polise başvurarak yardım istedi. Ömer Erdoğan'ın kardeşi Salih Erdoğan, elindeki sahte para dolu poşetle otobüse binerek Tarsus'a geldi. Burada çöpçü kılığına giren bir sivil polis memuru, para dolu poşeti alan Z.F.'yi suçüstü yakaladı.

Diğer zanlı T.F. ise, otogarda meydana gelen kargaşada bir ticari otomobile binerek kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sonucu yakalanan T.F.'nin ifadeleri kapsamında Ömer Erdoğan rehin tutulduğu Kavaklı Mahallesi'ndeki bir evden kurtarıldı.

Kendisine işkence yapıldığını belirten Ömer Erdoğan, "Beni zorla rehin aldılar. Benden para istediler. 4 gün boyunca çeşitli yerlere götürüp defalarca işkence yaptılar" dedi. Emniyetteki sorgulama neticesinde zanlılara yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla K.E., S.F., M.F.B., H.E. ve taksici Z.K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Tüm zanlılar adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam