Polisin Ele Geçirdiği Çanta Dolusu Para, Dolandırıcıların Çıktı

Fatih KARAÇALI/ADANA, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Suç Önleme ve Asayiş Bürosu Ekipleri, geçen cuma günü, Gürselpaşa Mahallesi'nde devriye gezerken hareketlerinden şüphelendikleri

Fatih KARAÇALI/ADANA, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Suç Önleme ve Asayiş Bürosu Ekipleri, geçen cuma günü, Gürselpaşa Mahallesi'nde devriye gezerken hareketlerinden şüphelendikleri Cuma Kırat'ı kontrol etmek istedi. Ekipleri gören Kırat, elinde taşıdığı çantayı atıp kaçtı, ancak kısa sürede yakalandı. Çantayı kontrol eden polis, bankaya ait bantlarla desteler haline getirilmiş 50 bin lira buldu. Şüpheli sorgülanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
İSTANBUL'DA OTOGAR'DA VERMİŞLER
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Kırat, Şanlıurfa'dan Adana'ya geldiğini söyledi. Kırat'ın yapılan üst aramasında ise üzerinden İstanbul'dan Adana'ya gelen şiherlerarası bir firmaya ait otobüs bileti çıktı. İfadesi alınan Cuma Kırat şunları söyledi:
"İstanbul'da yaşıyorum, mahalleden bir arkadaşım bana Adana'ya gidip gidemeyeceğimi sordu. Ben de gidebileceğimi söyledim. Esenler Otogarı'na geldim, tanımadığım biri bana çanta uzattı, karşılığında da 500 lira verdi. Tarsus'a gitmemi, orada otogarda beni birinin karşılayacağını belirtip, çantayı ona verip dönmemi istedi. İçinde para olduğunu sonradan öğrendim."
TELEFON DOLANDIRICILARINA AİT
Çanta içerisinde bir bankaya ait dekont bulan polis, paranın telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak dolandıran şebekeye ait olabileceğini değerlendirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların kurbanına ulaşılmasını istedi. Cumhuriyet Savcılığı'nca paraya el konularak Adli Emanete teslim edildi. Şüpheli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: