Polisin ikazı genç mucite bisikleti motosiklet yaptırdı

"Yaşın küçük, motor kullanamazsın” diyen polislere kızdı bisikletine motor takıp motosiklet haline getirdi.Mersin'in Silifke ilçesinde...

"Yaşın küçük, motor kullanamazsın” diyen polislere kızdı bisikletine motor takıp motosiklet haline getirdi.
Mersin'in Silifke ilçesinde 15 yaşındaki lise öğrencisi Utku Can Erkan, bisikletine küçük şişme bot motoru takarak motosiklete çevirdi. Genç mucit saatte 60 km hızla gidebildiği motoruyla şuana kadar 89 km yol kat etti. Mucit keskin zekasının karşılığı olarak da, iş yeri dışına servis yapan işletme sahiplerinden de ilk siparişini aldı.
İki yıl önce, polis amcaları tarafından yaşı küçük olduğu için motora binmesine müsaade edilmeyen Utku Can Erkan, tepki olarak ilk aklına bisikletine motor takmak gelmiş.
Kafasındaki projesini uygulamaya önce buzdolabına taktığı motorla denizde gezerken sahil güvenlik ekiplerinin kızdığını, ardından da buzdolabından söktüğü motoru bu kez bisikletine takarak arayışlarının devam ettiğini söyleyen genç beyin Can Erkan, yaklaşık 5 aydır bisikleti kullandığını ve çok rahat olduğunu kaydetti.
Bisikletle bir insanın 10 km’nin üzerinde seyir yaparken zorlandığına işaret eden Can Erkan, “Kilometre de 5 kuruş yakan bisikletimin deposu 2,5 litre. Bununla 130 km yol gidebiliyorum. Polis amcalarıma kızarak yapmayı düşündüğüm bu motoru daha önce buzdolabında denedim. Tekne niyetine kullanmaya başladım fakat sahil güvenlikten uyarı alınca bu kez, bot motorunu kullandığım bisiklete monte ettim. Ayrıca özel bir benzin deposu yaptım. Bisikleti motosiklete çevirmek yaklaşık iki ayımı aldı. Bana Maliyeti 300 TL civarında oldu. Yaptığım icadı hem bisiklet, hem de motosiklet olarak kullanmanın keyfini yaşıyorum" dedi.
Kendinden yaşça büyük olan ağabeylerinin motosiklet kullanmasına özenen genç mucit Erkan, bisikletten yaptığım motosikletini anlatırken, “Hava soğutmalı bir sistem ama dışına kalın folyo yapacağım. Birçok eksiği var en kısa zamanda tamamlayacağım ” diye konuştu.
Polis ağabeylerinin ikazının kendisini kamçıladığını hatırlatan genç mucit, “Polis ağabeylerim merak etmesin ana yolda çok fazla hız yapmıyorum. En fazla 40 km hız yapıyorum. Onların yasal ikazları beni tetikledi ve kapasitemi kullanmama yardımcı oldular. Kendime öz güvenim geldi. Neler yapabileceğimi düşünmeye ve sonunda bisiklete motor takma projemde yoğunlaştım. Ortaya da böylesi görünümlü, maliyeti düşük ancak herkese hitap eden güzel bir ürün çıktı diye düşünüyorum. Zaten ilk siparişimi de aldım. Şimdi bu projemi daha da geliştirmek için devletin ve büyüklerimin desteklerini bekliyorum. Destek olunması halinde daha bir çok yeniliklere imza atabilirim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz