Polisin Kapı Zili Uygulamasında Vatandaş Sınıfta Kaldı

Gaziantep’te toplum destekli polisin, kapı zili uygulaması, vatandaşların yaşanan hırsızlık olaylarından ders almadığını gözler önüne...

Gaziantep’te toplum destekli polisin, kapı zili uygulaması, vatandaşların yaşanan hırsızlık olaylarından ders almadığını gözler önüne serdi. Bin 15 apartmanda kapı ziline basan polis, vatandaşların yüzde 60’ının, sorgulamadan kapısını açtığını gördü.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, evden yapılan hırsızlık konularına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla kapı kapı dolaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda da kapı zili uygulaması yapan polislerin yaptığı bu çalışmadan ortaya çıkan sonuç şaşırttı. Kendisini su tesisatçısı, elektrikçi, tüpçü gibi tanıtan polisler, Gaziantep genelinde toplam bin 65 adet apartmanda, vatandaşların giriş kapısının ziline bastı. Apartman sakinlerinden yüzde 60’ı zili çalanın kim olduğunu sormadan kapıyı açtı. Vatandaşların yüzde 40’ı da bilinçli bir şekilde kapıyı çalanın kim olduğunu sordu.

Reklam
Reklam

Ekipler, uygulamanın ardından, vatandaşları hırsızlık ve diğer suçlar konusunda uyararak, apartman ana giriş kapılarının kapalı tutulması, zil çalındığında da teyit edilerek kapının açılmasının doğru olacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: