Polisin okuma yazma öğrettiği kadınlar sertifika aldı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği tarafından okuma yazma eğitimi verilen 50 kadın düzenlenen...

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği tarafından okuma yazma eğitimi verilen 50 kadın düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, eğitim salonunda 50 kadına bir yıl süreli kadın polis tarafından okuma- yazma eğitimi verildi. Kurs sonunda başarılı olan kadınlara Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, makam odasında sertifika verdi. Kursta başarılı olan 10 kadının ise Emniyet Müdürlüğü tarafından açık ilköğretime kaydı yaptırıldı.
Emniyet Müdürü Yıldız, polis olarak eğitime önem verdiklerini söyledi. Her yaşta eğitim ve öğretimin gerekli olduğuna vurgulayan Yıldız, "Okuma yazma öğrenen insanlarda toplumsal hayat adına önemli bir değişiklik oluyor. Bu değişim sayesinde okuma yazma öğrenenler ailelerinin yanında ve toplumda kabul noktasında kendilerini etkin güçlü hissedecektir. Emniyet Teşkilatı olarak bu gibi eğitim projelerini her zaman destekleyeceğiz." diye konuştu.
Okuma yazma öğrenen 65 yaşındaki Nardane Ağdağ isimli kadın daha sonra Emniyet Müdürü Yıldız'a hitaben yazdığı mektubu okudu.
Ağdağ'ın mektubunda, “Ben 65 yaşında okuma bilmeyen bir bayanım, çocukluğum okula giden arkadaşlarımın ardından bakarak geçti. Çocuk yaşta evlendim şimdi boyumca torunlarım benimle gurur duyuyor. Sizlerin sayesinde okuma yazma öğrendim. Sağ olun Müdürüm.” ifadeleriyle duygularını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz