Polisler böyle ölüme gitti!

Adana'da 2 polis memurunun hayatını kaybettiği, metro istasyonundaki trafik kazası güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

ADANA (İHA) - Adana Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeler Şube Müdürlüğü'nde görevli ve 2 çocuk babası İsmail Özder (37) ve Bağlar Polis Merkezi'nde görevli Emre Gildir'in (27) otomobilleriyle 16 Aralık 2010 günü gece saat 01:31 sıralarında yol ortasındaki Adana Metrosu Fatih İstasyonu'nu alt geçidini fark etmeyerek istasyona uçarak hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından yaklaşık bir hafta geçtikten sonra alt geçitte bulunan güvenlik kamerasının kazayı saniye saniye görüntülediği ortaya çıktı.

Görüntülerde, iki polis kırmızı renkli otomobille saat 01:31'de hızla istasyonun merdivenlerinden uçarak alt geçidin tavanına çarpıp yere düşüyor. Düşmeyle birlikte araç duvarlara çarparak yan yatıyor. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar ise 1 dakika sonra kaza yapan polislerin yanına gelerek onlara yardım etmeye çalışıyor. Kaza nedeniyle aracın tavanının büyük hasar gördüğü görülürken vatandaşlar ve özel güvenlik bir taraftan yaralıları çıkarmaya çalışıyor, diğer taraftan polisi ve ambulansı arıyor. Vatandaşlar yaklaşık 4 dakikalık uğraştan sonra yaralının birini araçtan çıkararak yere bırakıyor. Ancak diğer yaralı araçta sıkıştığı için onu çıkaramıyorlar. Vatandaşlar diğer polisi araçtan çıkarmak için yan yatan aracı tekerlerinin üzerine çevirmeye çalışıyorlar. Yaklaşık 2 dakika uğraştıktan sora aracı çevirerek yaralı diğer polisi de kazadan 6 dakika sonra araçtan çıkartıp diğer yaralının yanına koyuyorlar. Bu saatten sonra ise yaralıların hastaneye götürülmesi için sürekli ambulansı arıyorlar. Bir kişi bir türlü gelmeyen ambulansa ellerini kaldırarak tepki gösteriyor. Ancak ambulans ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait kurtarma ekibi Can-Kur kazadan sadece 11 dakika sonra olay yerinde görülüyor. Koşa koşa metroya giren bir sağlık görevlisi hemen yaralıları müdahale etmeye başlarken arkasından diğer arkadaşları koşarak metro alt geçidine girip yaralılara müdahale ediyor. İlk müdahaleler yapıldıktan sonra kazadan sadece 16 dakika sora yarılalar ambulanslarla hastanelere kaldırılıyor. İki polis için verilen bu can pazarı saniye saniye metronun güvenlik kamerası tarafından görüntüleniyor.

Reklam
Reklam

Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı iki polis hastanelerde hayatını kaybetti.

İHA

[İşte Dehşet Anları](https://www.mynet.com/iste-dehset-anlari-2692388-myvideo "İşte Dehşet Anları") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")