Polisler, Bu Kez Karanfil, Çikolata Ve Balon Vermek Için Durdurdu

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde polis ekipleri, sürücüleri; Trafik Haftası nedeniyle karanfil, çikolata, balon ve çeşitli materyaller...

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde polis ekipleri, sürücüleri; Trafik Haftası nedeniyle karanfil, çikolata, balon ve çeşitli materyaller hediye etmek için durdurdu. Trafik polislerinden ilk defa karanfil, balon, çikolata aldıklarını belirten sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Trafik Haftası nedeniyle ilçede düzenlenen program vatandaşların beğenisini topladı. Burada konuşan Birecik Emniyet Müdürlüğü Trafik Komiseri Gökhan Genç, trafiğin unsurlarının araç, yol ve çevresi ile insan olduğunu söyledi. Genç, "Sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insan unsurunun, trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bu kurallar demetine uyma alışkanlığı kazandırılması eğitim ve denetim gibi yöntemlerle olabilmektedir. Kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan payı yüzde 98'ler düzeyindedir. Bu düzeyi azaltmada önemli yöntemlerden en önemlisi eğitimdir.“ şeklinde konuştu. Genç, otobüs ve araçlarda vatandaşlara emniyet kemerinin öneminden bahsederek emniyet kemeri hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Programda 39 yıldır hiç trafik cezası almamış ve yılın şoförü seçilen Cemil Kılıç adındaki vatandaş altın ve plaketle ödüllendirildi. Ayrıca yılın başarılı trafik personeline ve trafik haftası nedeni ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet ve çeşitli ödüller verildi.

Trafik Haftası nedeni ile D-400 Karayolu Mirkelam Tesisleri önünde araç şoförlerini durduran trafik polisleri; şoförlere broşür, promosyon ürünleri ve karanfil, çikolata ve balon dağıttı. Trafik polislerinden ilk defa karanfil alan şoförlerin şaşkınlıkları ise gözden kaçmadı. Trafik Komiseri Gökhan Genç, "Bu tür programları her yıl yapacağız. Halkın polisle kaynaşması adına etkinliklerimiz devam edecektir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: