Polisler KESK'lilere müdahale etti

ANKARA (İHA) - Toplu görüşmeler sürerken, polis ile KESK'e bağlı memurlar arasında arbere yaşandı. Polis, Başbakanlık Binası'na yürümek isteyen memurlara, gaz bombası ile müdahale etti.

Toplu görüşmelerin yapıldığı Başbakanlık Binası, polis ve memurlar arasında yaşanan arbedeye sahne oldu. KESK'e bağlı memurlar, 4. tur görüşmelerin yapıldığı Başbakanlık Binası'na gelerek toplu görüşmelere katılacak sendika yöneticilerine destek vermek istedi. İki ayrı kaldırımda bulunan grupların biraraya gelmesini önlemek isteyen polis, gaz bombası kullandı. Yaşanan arbedenin ardından KESK'liler oturma eylemi yaptı. Eylemciler, sık sık, "Hak verilmez alınır", "Zafer sokakta kazanılır", "Gazınız bombanız vız gelir vız", "Kukla memur olmayacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı. Daha sonra KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, kendilerine yapılan müdahalenin düşündürücü olduğunu söyledi. Amaçlarının toplu görüşmeye gelen arkadaşlarına destek olduğunu ifade eden Tombul, "Biz söylediğimizi yaparız, yapmayacağımızı söylemeyiz. Masanın tiyatro sahnesine dönüştüğünü, anlam kazandırmak için bugün sokağa çıkacağımızı, Ankara yöneticilerimizle görüşmelere katılacağımızı ifade etmiştik" dedi.

Reklam
Reklam

Bu açıklamalarının 'blöf' zannedildiğini belirten Tombul, söylediklerini yapmak için KESK üyelerinin bugün alana çıktıklarını ifade etti. Bu tutumlarının AK Parti Hükümeti ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e yönelik bir uyarı olduğunu söyleyen Tombul, dikkate alınmaması durumunda bundan sonra daha büyük eylemler yapacaklarını söyledi. Polisle yaşanan arbede sırasında Tüm Bel-Sen yöneticilerinden Mümtaz Başer'in rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.
Konuşmanın ardından Tombul, KESK Genel Başkanı Köksal Aydın'ın da aralarında olduğu grup, toplu görüşmelere katılmak üzere Başbakanlık Binası'na geçti; KESK'liler de sloganlar atarak Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Burada bir açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Taşdemir, "Bugün bizim polis duvarına çarpıp geri püsküreceğimizi düşündüler. Biz bundan önce de önümüze koyulan birçok engelli aştık" dedi.
KESK'lilerin Yüksel Caddesi'ndeki bekleyişyeri sürüyor.