Polislerden Çocuklara Ders Veren Tişört

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, çocuklara üzerinde uyarıların yer aldığı tişört, fiş ve...

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, çocuklara üzerinde uyarıların yer aldığı tişört, fiş ve ders programları dağıttı.

Bursa'da İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocukların dikkatini kötü olaylara çekmek ve ders vermek için üzerlerinde uyarılar bulunan tişörtler ile aynı uyarıların yer aldığı fişler ve ders programlarını çocuklara dağıttılar. Çizgi film karakterleri Keloğlan, Nasrettin Hoca ve Karagöz-Hacivat resimlerinin bulunduğu tişörtlerde, çocuklara yönelik uyarıcı yazılarda bulunuyor. “Issız parklar, yollar, yıkılmış ve harabe binalardan uzak durun”, “tanımadığımız kişilerden para ve hediye almayın”, “evde yalnız kaldığınızda tanımadığınız kişilere kapıyı açmayın”, “evden dışarı çıktığınızda nerede ve kiminle olduğunuzu mutlaka ailenize bildirin” yazılı uyarlarla öğrencilerin dikkatleri çekilecek. İlk tişört dağıtımı Vehbi Koç İlkokulu öğrencilerine yapıldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş, Proje sahibi Çocuk Büro Amiri Suat Tekin ve Büro Amirliği ekipleri ile okul Müdürü Yılmaz Bayraktar tarafından üzerinde uyarılar bulunan tişörtler öğrencilere dağıtıldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş, çocuklara yönelik hazırlanan proje kapsamında üzerlerinde uyarılar bulunan 6 bin adet tişört bastırıldığını belirterek, "Hedefimiz, tüm çocuklarımızı, tişörtlerin üzerinde yazıldığı gibi güvenli bir ortamda aileleriyle işbirliği yaparak, velilerin, öğretmenlerin dikkatlerini çekerek, çocuklarımızı bazı tehlikelerden korumaktır. Bugün tişört dağıtımımızı, Vehbi Koç İlkokulundan başlattık. Diğer okullarımızda ve gerekli görülen mahallelerde de dağıtımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Proje sahibi Çocuk Büro Amiri Suat Tekin ise, "Çocuklarla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda, kağıt üzerine yazdığımız uyarılar ve tavsiye türü projelerimiz yırtılıp kayboluyordu. Tişörtlerimizin üzerlerine uyarılar bastırdık. Çocuklarımızın giydikleri tişörtlerin üzerinde bulunan uyarıları, hem vatandaşlar görecek hem de çocuklarımız. Bu proje ile birlikte daha çok kişiye ulaşacağımızı düşünerek, böyle bir projeye imza attık. Bu projenin faydalı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: