Polislerden Göz Kamaştıran Eserler

Bursa'nın İnegöl ilçesinde polisler tarafından açılan maket ve hat sergisi göz kamaştırdı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde polisler tarafından açılan maket ve hat sergisi göz kamaştırdı.

Polis Haftası münasebetiyle İnegöl Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle hat, mozaik taş ve ahşap maket sergisi açıldı. Kent Müzesi'ndeki serginin açılışına Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Mehmet Demirel, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak ile çok sayıda davetli katıldı. Aktaş, "İlçemizin huzur ve güvenliğini sağlayan bu insanlar, büyük bir fedakarlıkla bu işleri yaparken, aynı zamanda da sanatla uğraşıyor. Ben serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bilecik'in nüfusu 62 bin, 700 tane polisi var. Yalova'nın nüfusu 100 bin, bin tane polisi var. İnegöl'ün merkez nüfusu 173 bin, 330 tane polisi var. Bu arkadaşlar huzur ve güvenliğimiz için suçlularla mücadele ederken, arta kalan zamanlarda da böyle güzel eserler ortaya çıkarmışlar" dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Aziz İnci ise, "Her yıl Polis Haftasını bayram sevinciyle kutluyoruz. 167 yılda polis teşkilatı geçmişten devraldığı mirasını geliştirerek bugünlere geldi. Türk polisi artık dünyada örnek olan teşkilatlardan birisi haline geldi. Polis, kanun hakimiyetini sağlamak için vardır. Kanun dışı, kamu vicdanını incitecek hiçbir hareketin herhangi bir kamu görevlisinden gelmesini arzu etmeyiz. Ama şunu da bilmeliyiz ki, yıpratılmış, örselenmiş, yetkileri, gücü azaltılmış bir polisin de ülkeye ve topluma verebileceği fazla bir hizmet yoktur. Bu anlamda Napolyon'un ünlü polis müdürünün söylediğini bir kez daha hatırlatmak isterim: 'Bana, bakanlarımıza, hatta imparatorumuza dahi silah çekene belki anlayış gösterebilirim. Ama polise silah çekeni affedemem. Çünkü polise çekilen silah doğrudan doğruya devlete, otoriteye ve kanuna yöneltilmiştir' diyor. Bu anlamda biz idare olarak her türlü suiistimale, her türlü şiddete, işkenceye müsamahasız yaklaşıp, en küçük bir ihbarı, şikayeti çok büyük bir ciddiyetle incelerken, bir taraftan teşkilatımızı özenle korumalıyız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sergi 8 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz