Polislerin Evlerinde Misafir Edilen Şırnaklı Öğrenciler Valiyle Biraraya Geldi

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Şehr-i Nuh'un Gülleri' projesi...

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Şehr-i Nuh'un Gülleri' projesi kapsamında, Adana'ya gelen 37 Şırnaklı öğrenci ile biraraya geldi.

Prestij Cafe Restaurant'ta düzenlenen etkinliğe Vali Coş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, emniyet personeli ile Şırnak'tan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı. Metropol şehirleri tanımaları ve gezmeleri için proje kapsamında şehire gelen başarılı 6, 7 ve 8. sınıfı öğrenciler, Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin evlerinde misafir edildi.

Reklam
Reklam

Polis çocukları ile aynı ortamı paylaşan Şırnaklı öğrenciler kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğrencilerden 13 yaşındaki Habibe Ebret (13), Adana da olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Ebert, “Artık bizde ‘Adanalıyık’ diyebiliriz. Bizlerle yakından ilgilenen polis ağabeylerimiz ile beraber aynı ortamı paylaşarak birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Polislerin çok cana yakın insanlar olduklarını gördük." dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş ise farklı bölgedeki insanlar tanıştıkça birbirlerinden hiç de farklı olmadıklarını gördüklerini vurguladı. Coş, şöyle devam etti: “İnsanlarımızın kökeni ne olursa olsun, ülkede yıllarca kardeşlik duygularıyla dopdolu olarak birlikte yaşamış. Zorluk içerisinde her türlü fedakârlığı en ulvi duygular ile birbirlerine karşı göstermişlerdir. Tarihe baktığımızda bu duyguların pek çok örneğini de görürüz. Proje kapsamında Adana’da olan misafirlerimize; Şırnak'tan gelemeyen diğer öğretmen, öğrenci ile ailelere saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Reklam
Reklam

Projeyi çok anlamlı bulduğunu dile getiren Vali Coş, öğrencilerle sohbet etti, Şırnak'tan gelen öğretmen Kemal Evlek'in 7 aylık oğlu Kadir Evlek'i sevdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: