Polislerin şefkatini huzurevine değişmedi

90 yaşındaki Cemil Ceymaz, günlük ihtiyaçlarını karşılayan, oturup kendisi ile sohbet eden polis ekiplerinden ayrılmamak...

90 yaşındaki Cemil Ceymaz, günlük ihtiyaçlarını karşılayan, oturup kendisi ile sohbet eden polis ekiplerinden ayrılmamak için huzurevine gitmek istemiyor.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu nefes almakta zorlanan Cemil Caymaz yürüyemediği için tek göz odasında hayatını sürdürüyor. Oruç tutamamaktan ve sürekli olarak zayıflamaktan şikayet eden Cemil Caymaz’ı hayata bağlayan ise kendisini her gün ziyaret polisler ve eşleri.
Polislere sürekli dua eden Cemil Ceymaz'ın, gün içerisinde ziyaretçisi hiç eksik olmuyor. Kendi aralarında topladıkları paralar ile Cemil dedenin yiyecek masraflarını üstlenen Hatay Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, ilaçlarını içiriyor, evini düzenliyor ve gün içinde çeşitli saatlerde uğrayarak onunla sohbet ediyor. Cemil Caymaz’ın oturduğu tek odalık evinin kirası olan 50 TL’yi de polisler ödüyor. Kendisine maddi ve manevi destek veren polislerden ayrılmak istemediği için huzurevine yerleştirilme tekliflerini geri çeviren Cemil Caymaz, “Oraya gitsem haftada bir ya da iki misafirim olur. Polisler artık evlatlarım oldu. Beni hiç yalnız bırakmıyorlar. Sadece onlar değil onların eşleri ve çocukları da uğruyor. Allah onları başımızdan eksik etmesin.” diyor.

Reklam
Reklam

FEDAKAR POLİSLERE VALİDEN TAKDİRNAME
Hazırlanan “Yalnız Değilsiniz” projesiyle Antakya merkezde yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç 92 vatandaş tespit eden ekipler onların tüm sorunları ile yakından ilgileniyor. Yaşlılık maaşları çekilip evlerine kadar getiriliyor, hastalık halinde yaşlılar bizzat ekipler tarafından doktora götürülüyor. Verilen ilaçların yaşlılar tarafından zamanında alınması sağlanıyor. Bu güne kadar projenin tüm giderleri polislerin gayretleri ile hayırseverlerden destek alınarak giderilmeye çalışılıyordu. Hatay Emniyet Müdürlüğü bu projeyi genişleterek SODES’e başvurma kararı aldı. 70 bin TL maliyetli proje şu anda hazırlanma aşamasında. Proje kapsamında özveri ile çalışan Başpolis Mustafa Aslan ve polis memuru Kadir Özelçi, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz