Polisten aile içi şiddete broşürlü uyarı

Burdur’da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, çarşı, pazaryeri ve okul önlerini dolaşıp broşür dağıtacak....

Burdur’da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, çarşı, pazaryeri ve okul önlerini dolaşıp broşür dağıtacak. Emniyet Müdürlüğünde muhtarlarla yapılan toplantıda her eve broşür dağıtılmasına karar verildi. Evlere, kadınlara aile içi şiddetle karşılaşmaları durumunda neler yapmaları gerektiğini anlatan broşürler dağıtılacak.

Aile içi şiddetin önüne geçebilmek için her eve uyarı broşürü dağıtacaklarını belirten Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, “Şiddete maruz kalan vatandaşlarımız konuyu bilmiyorlar. Hazırladığımız broşürde aile içi şiddet nedir? Şiddete karşı uygulanacak tedbirler nedir? bu konuları içeriyor. Bu broşürler muhtarlar ve Toplum Destekli Polisimiz tarafından dağıtılacak. Amacımız vatandaşın bilinçlenmesi.” dedi.

Reklam
Reklam

İl merkezinde şu ana kadar 115 aile içi şiddet başvurusu olduğunu söyleyen Müdür Aydoğan, “Şiddetin daha fazla olduğunu biliyoruz. Vatandaşımız tam bilgi sahibi olmadığı için başvuruda bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

MUHTARLAR SIĞINMA EVİ İSTEDİ

Toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Necdet Akıncı, emniyetin başlattığı aile içi şiddeti önlemek için yapılan broşür dağıtımına destek olacaklarını söyledi.

Burdur’da sığınma evinin büyük bir eksiklik olduğunu belirten Armağan İlci Mahallesi Adil Özgün, “Hem bayanlar hem de erkekler için acil sığınma evine ihtiyaç var. Şuan sığınacakları bir yer yok.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz