Polisten baltalı operasyon

Adana'da kapalı kasa bir kamyonette 204 kilogram eroin ele geçirildi.

Adana'da kapalı kasa bir kamyonette 204 kilogram eroin ele geçirildi. Polis, aracın üst kısmına yerleştirilmiş eroini bulmak için kasayı baltayla kırdı, zehir tacirlerinin ipli düzenekle kasaya zulaladığı 500'er gramlık 408 paket eroin tek tek çıkarıldı.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik ekipleri, uzun bir süredir izledikleri zehir tacirlerine yönelik operasyon yaptı. Doğu'daki bir ilden aldığı yüklü miktarda eroini getirecek Adana plakalı kapalı kasa kamyonet takibe alındı. Narkotik ekipleri, otoyolda takip ettikleri kamyonetin merkez Yüreğir ilçesindeki bir park alanına girmesinin ardından baskın yaptı. Araç sürücüsü Haşim E. (26) ile yanındaki Zübeyr O. (30) gözaltına aldı. Polis, eroin yüklü olduğu bilinen kamyonetteki zulayı bulmak için ise bir hayli zorlandı. Yapılan aramalarda kapalı kasanın üst kısmına zulalanmış uyuşturucunun yeri tespit edildi. Polis baltayla kırdığı kamyonetin üst kısmındaki uyuşturucunun ipli bir düzenekle yerleştirildiğini belirledi. Ardından zehir tacirlerinin büyük dikkatle yerleştirdiği 408 paket halindeki 204 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Haşim E. ile Zübeyr O., sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

Reklam
Reklam

GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖZ AÇTIRMIYOR
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucunun ele geçirilmesinde emeği geçen güvenlik güçlerini kutladı. Coş, uyuşturucun terör örgütlerinin de önemli bir gelir kaynadığı olduğunu belirterek ele geçirilen eroinle binlerce insanın zehirlenmesinin de önüne geçildiğini bildirdi.

Vali Coş, uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda polisin son bir haftada 204 kilogram eroin ve 154 kilogram da esrar ele geçirdiğini bildirdi. "Ele geçirilen bu uyuşturucu maddelerle 20 milyondan fazla kişinin zehirlenmesi imkansız hale getirilmiş, önlenmiştir." diyen Coş, "Güvenlik kuvvetlerimiz hem vatandaşın sağlığını korumuş hem de uyuşturucu madde ticareti yoluyla bir takım karanlık güçlere ve örgütlere para aktaran bir zincire de önemli bir darbe vurmuştur. Bu çalışmalar vatandaşlarımızın destekleriyle, ilgisiyle katkısıyla sürdürülmektedir. Polis-halk dayanışmasının ciddi bir örneği güzel bir örneği olan bu çalışmaların artarak devam etmesi için değerli vatandaşlarımızın bundan sonra da desteklerinin sürmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada Narkotik ekiplerince, 15-22 Temmuz arasında uyuşturucu satıcılarına yönelik 14 operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerin gösterdikleri ev işyeri ve araçlardaki aramalarda 154 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Adli mercilere sevkedilen 20 kişiden 15'i "uyuşturucu madde ticareti yapmak " suçlamasıyla tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: