Polisten Çadırkentte Görev Yapan Özel Güvenlik Görevlilerine Eğitim

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde polis çadırkentte görev yapan 68 özel güvenlik görevlisine eğitim verdi. İlçe Emniyet...

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde polis çadırkentte görev yapan 68 özel güvenlik görevlisine eğitim verdi.
İlçe Emniyet Amiri Şenol Şahin’in katıldığı eğitim seminerinde özel güvenlik görevlilerine uymaları ve dikkat etmesi gereken kurallar anlatıldı.

Özel güvenlikten sorumlu Komiser Yardımcısı Canip Yerlikaya, güvenlik görevlilerinin polisle koordinasyonunun önemine dikkat çekti. Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin etkili, verimli olabilmesi için genel kolluk kuvvetleriyle koordineli çalışması gerektiğini aktaran Yerlikaya, suç öncesi ve sonrası olaylara müdahale tarzına yönelik orantısız güç kullanmamalarını istedi. Özel güvenlik görevlilerinin yetkileri, özel güvenlik hukuk ve kişi hakları, özel güvenliği karşılıklı işbirliğinin ve saygının önemi, olay yerini ve delillerin korunmasında dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Yerlikaya, özel güvenlik görevlilerin silah taşıma yetkisi gibi konularda bilgi verdi. Özel güvenlik görevlilerinin toplumsal olaylarda nasıl hareket etmeleri, karşılaştıkları psikolojik durumlarda hangi hareket tarzlarını benimsemeleri gerektiğini ayrıntılarıyla anlatan Yerlikaya, ayrıca cop kullanma ve kelepçe takmayı da uygulamalı olarak gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: