Polisten Güvenlik Kamerası Bulunan İşyerlerine Teşekkür

Burdur İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, işyerlerinde güvenlik kamerasını bulunduran esnafı ziyaret etti.Burdur’da işyerlerinde bulunan...

Burdur İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, işyerlerinde güvenlik kamerasını bulunduran esnafı ziyaret etti.

Burdur’da işyerlerinde bulunan güvenlik kameraları sayesinde 2012 yılında 60 hırsızlık olayının aydınlatıldığını belirten İl Emniyet Müdür Aydoğan, işyerlerinde güvenlik kamerası bulunduran esnafa teşekkür etti. Burdur’da kuyum, elektronik eşya ve ikinci el eşya satışı yapan 41 işyerine güvenlik kamerası taktırmaları için tebligat yapıldığını belirten Aydoğan, “Kamu güvenliği ve düzeninin sağlanması amacı ile gerçekleşmesi muhtemel hırsızlık olaylarının önlenmesi, gerçekleşen hırsızlık olaylarının aydınlatılması, şüphelilerin tespiti ve yakalanması, çalınan malzemelerin elde edilmesi amacıyla ikinci el eşya alım satım işi yapan işyerlerinde, malzeme alım ve satımı esnasında ‘ikinci el eşya alım ve satım formu’ düzenlemeyen işyeri sahiplerine ve işletmecilerine idari para cezası uygulanmasına dair Valilik kararı alınmıştır. Bu karara istinaden ilimizde faaliyet gösteren kuyumcu, elektronik eşya ve ikinci el eşya alım satımı yapan 41 işyerine gerekli tebligat yapılmış, çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Burdur’da meydana gelen olayların aydınlatılarak faillerinin kısa sürede yakalanması, adli mercilere çıkartılıp, kamu vicdanının rahatlatılması amacı ile il sınırları içerisinde faaliyet gösteren umuma açık iş yerlerine kamera sistemi tesis edilmesi, tedbir ve yasaklara uymayan işyeri sahiplerine ve işletmecilerine idari para cezası uygulanmasına ilişkin Valilik kararı alındığını da belirten Aydoğan, şunları söyledi:

“Bu karar kapsamında öncelikle umuma açık iş yerlerine gerekli tebligatlar yapılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmaların yanı sıra ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile ilimizde faaliyet gösteren işyerlerinde güvenlik tedbirlerinin yeterli olup olmadığı ile ilgili yapılan çalışmalarda; 686 iş yerinin güvenlik tedbirleri yerinde kontrol edilmiş, 403 işyerinde güvenlik önlemlerinin alındığı, 283 işyerinin güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu tespit edilerek, gerekli tedbirlerin arttırılması için çalışmalara başlanmıştır. Eksiklikleri tespit edilen umuma açık iş yeri sahiplerinin gerekli güvenlik tedbirlerini zaman geçirmeden almalarının kendi güvenlikleri açısından faydalı olacağı değerlendirilmektedir. 2012 yılı içerisinde iş yeri güvenlik kamera görüntülerinden faydalanılarak 60 olay aydınlatılmış, aydınlatılan bu olaylardan 26 olayın faili yakalanıp adli mercilere intikal ettirilerek, 13 olayın failinin yakalanması, 21 şahsın ise kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir.”

Reklam
Reklam

Aydoğan, esnaftan komşularına güvenlik kamerası takmak için teşvikte bulunmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: