Polisten kaçarken öldü

Bursa'da 18 kilogram esrarın ele geçirildiği uyuşturucu operasyonunda polisten kaçarken çatıdan düşerek yaralanan zanlı, ciddi bir durumu olmadığı gerekçesiyle taburcu edildikten sonra konulduğu nezarethanede fenalaşarak hayatını kaybetti.

[POLİSTEN KAÇARKEN ÖLEN ŞAHIS TOPRAĞA VERİLDİ](https://www.mynet.com/uludag-botanik-muzesi-gibi-110100000012)[](https://www.mynet.com/uludag-botanik-muzesi-gibi-110100000012)

23 yaşında ölen bir çocuk babası hurdacı Serkan Çedik'in ağabeyi Levent Çedik, kardeşinin polis tarafından dipçiklendiğini öne sürerek, "Hastanede ciddi tedavi yerine nezarethaneye koydular, beyin kanamasından öldü" ifadelerini kullandı. Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir ise zanlının kaçarken düştüğünü, tedavisinin ardından konulduğu nezarethanede fenalaşınca ameliyata alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

POLİSTEN KAÇARKEN ÖLEN ŞAHIS TOPRAĞA VERİLDİ

BEYİN KANAMASI GEÇİRDİĞİ ANLAŞILAMADI Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süren bir takibin ardından savcılıktan izin alarak uyuşturucu operasyonu başlattı. Son bir yılda bin 260 kişiyi gözaltına alan narkotik dedektifleri, Anadolu Mahallesi'nde 5 ayrı eve baskın düzenledi. İlk adreste 18 kilogram 107 gram esrar ele geçirildi.

Son adrese giden sivil polisler, 3 ayrı suçtan kaydı bulunan Serkan Çedik'i de gözaltına almak istedi. Dedesini ziyarete geldiği öne sürülen ve üzerinde 12 gram esrar maddesi olduğu belirtilen Çedik, çatıdan kaçmak isterken düşerek ağır yaralandı. Polisler tarafından Adli Tıp Doktoru'na götürülen 1 çocuk babasının yüzünde sıyrıklar olduğu belirlendi. Doktor, gözaltına raporunu verip, "ekimozların düşmeden dolayı olduğunu" söyledi. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılamayan Serkan Çedik, yeniden nezarete konulmak üzere Acemler'deki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada 2 saat sonra fenalaşan genç adam, Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Serkan Çedik, yapılan ameliyata rağmen kurtarılamadı.

Reklam
Reklam

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI Ölümü şüpheli bulan Cumhuriyet Savcılığı, maktulün yakınlarının iddiaları üzerine cenazeyi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırttı. Ağabey Levent Çedik, kardeşinin kaçtığını doğrularken, "Kardeşimi bulan polisler kaçtığı için kızıp dipçiklemiş. Sonra da arabaya koyup Adli Tıp Kurumu'na götürmüşler. Sonra da tedavi ettirmek yerine nezarethaneye koymuşlar. Fenalaşınca hastaneye götürmüşler. Burada hayatını kaybetti. Biz polislerden şikayetçiyiz. Anneme de polisler ölüm haberini vermeden önce kağıt imzalatmışlar" iddialarında bulunarak gözyaşlarına boğuldu.

POLİSTEN KAÇARKEN ÖLEN ŞAHIS TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir de zanlının kaçarken düştüğünü ve yaralandığını kaydederek, "Arkadaşlarımız tedavi ettirdikten sonra nezarethaneye koydular. Burası kameralar tarafından izleniyor. Fenalaştığı görülünce teşekküllü bir hastaneye sevk edilmiş. Maalesef kaybettik" diye konuştu.

Öte yandan; 18 kilogram esrar ve 130 tane hapın ele geçirildiği operasyonunun ardından, "teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edilen Semih V. (21), Oktay K. (43) ve oğlu Rıdvan K. (19) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam