Polisten kapkaççı avı

İSTANBUL (İHA) - Şişli Harbiye'de yaşlı bir kadının çantasını kaparak kaçmaya çalışan 3 kişi yakalandı. İstanbul sokaklarında özellikle yalnız dolaşan kadınların korkulu rüyası haline gelen kapkaççılar yine işbaşındaydı. Harbiye Cumhuriyet Caddesi üzerinde akşam saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, Paşa Tur Şirketi ile seyahate çıkmak üzere olan kalabalık bir gruba yaklaşan 3 kapkaççı, ismi belirlenemeyen yaşlı bir bayanın çantasını kapmak istedi. Kadının çığlıkları üzerine paniğe kapılan saldırganlar, çantayı bırakarak kaçtı. Daha sonra polis ile ara sokaklara dağılan 3 kapkaççı arasında amansız bir kovalamaca başladı. Dolapdere Çimen Caddesi üzerinde kapkaççılardan 2'sini sıkıştıran polis, Bayram Erdem ve Oray Sadık isimli kapkaççıları yakalayarak gözaltına aldı. Kapkaççılar kelepçelenerek polis minibüsüne bindirilirken, 3.kapkaççı ara sokaklarda izini kaybettirmeyi başardı.

Reklam
Reklam

2 kapkaççı sorgulanmak üzere Harbiye Karakolu'na götürülürken, saldırıya uğrayan gruptan Kemal Ender, kapkaççıları teşhis etti.

Karakol çıkışında konuşan Ender, "Kalabalık bir grup, bir tur şirketinin önünde seyahate çıkmak üzere otobüslere binmek üzereydi. Sonra bizim aramızda gruba yolcuymuş gibi yaklaşan 3 kişi, yaşlı bir bayanın yanına sokuldular. Bu şahıslar bayanın çantasını almak istediler. Fakat bayan çantası ile birlikte yere düştü. Bu olay üzerine biz bu 3 kişiyi kovalamaya başladık. Bir yandan da olayı haber alan polisler bu şahısların peşine düştüler. Daha sonra 2'sini yakaladılar" dedi.