Polisten Kimsesiz Çocuklara Mangal Jesti

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede bulunan 5 çocuk evinde barınan 23 kimsesiz çocuğa şefkat ellerini...

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede bulunan 5 çocuk evinde barınan 23 kimsesiz çocuğa şefkat ellerini uzattı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Bölge Trafik Büro Amirliği bahçesinde düzenlenen piknik eğlencesinde çocuklarla bol bol oynayan Kaymakam Mehmet Okur ve İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, kimsesiz çocuklarla birlikte çocukluklarını da yaşadılar. Çocuklarla yakartop oynayan İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, elleriyle mangalda köfte ve tavuk pişirdi.

Kasım ayı sonu olmasına rağmen ilçede yaz aylarını aratmayan bir havanın hakim olmasıyla birlikte öğle saatlerinde başlayan mangal keyfi akşam saatlerine kadar sürdü. Amaçlarının kimsesiz çocuklara manevi destek ve çocuklara polisi sıcak yüzünü göstermek olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü İlyas Karpınar; “İkinci kez düzenlediğimiz piknikte bu yıl 23 kimsesiz çocuğumuzu ağırladık. İlçedeki 5 çocuk evinde barınan bu çocuklarımızla birlikte bakıcı annelerimiz, Turan Mahalle Muhtarlığının da desteği ile konuğumuz oldular” dedi.

Reklam
Reklam

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN SOSYAL PROJE

İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, amaçlarının ilçedeki dezavantajlı ve kimsesiz çocuklara sahip çıkmak olduğunu ifade ederek; “Nazilli Belediyesinin büyük katkılarıyla açılan 5 çocuk evinde barınan 23 kimsesiz çocuğumuz bakıcı annelerinin yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın desteğiyle eğitimden bakımına kadar karşılanıyor. Bu çocuklarımızın bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Ama bir şekilde anne ve babalarından ayrılan bu çocuklarımızın her zamankinden daha fazla sevgi ve ilgiye ihtiyaçları var. Biz de hem Toplum Destekli Büro Amirliği hem de tüm polis arkadaşlarımızla düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle onlarla buluşuyor, kaynaşıyor ve birlikte zaman geçiriyoruz. Polis olarak biz örnek olursak toplumun her kesimi de bu çocuklarımıza sahip çıkar” dedi.

Karpınar, konuşmasında piknik organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız olmak üzere tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

POLİS MEMURLARI ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ

Reklam
Reklam

Kaymakam Mehmet Okur'un da katıldığı etkinlikte Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Müdür Yardımcısı M. Ali Berksoy, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Seydi Salman da eşleriyle birlikte katıldılar. Piknikte, polis eşleri ve polisler çocuklara hizmet ederek önce yemeklerini yedirdiler ardından da yakar top, mendil kapmaca ve diğer çocuk oyunlarını hep birlikte oynayarak akşam saatlerine kadar vakit geçirdiler. Çocuklarla birebir ilgilenen Toplum Destekli Büro Amirliği personelleri, çocuklara ileri de ne olmak istediklerini sordu. Çocuklarla spor, kültür ve sağlık konularında sorular soran polislere çocukların verdiği zekice cevaplar ise dikkat çekti.

POLİS AMCALARININ SICAK YÜZÜNÜ GÖRDÜLER

Devletimizin meşru gücü olan Emniyet Teşkilatımızın soğuk yüzünün yanı sıra sıcak yüzü olduğunu hatırlatarak polisin sıcak yüzünü piknikte çocuklara gösterdiğnii ifade eden Kaymakam Okur, "Biliyorsunuz ki vatandaşlar arasında polisin yüzü soğuk olarak adlandırılır. Ne var ki burada da şahit olduğunuz gibi Polis ’in sıcak ve şefkatli ellerini uzattığı bir ortam oluştu, bu minik yürekler de bunu hissederek bu güzelliğe şahit oldu. Toplum Destekli Polis hizmetleri birimimizde görevli polisimizin Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız ile birlikte sosyal hizmetler müdürlüğü bünyesinde bulunan sevgi evlerinde kalan çocuklarımız için hazırladığı bu etkinlik, topluma güzel bir mesaj verme açısından ayrı bir önem kazanmaktadır. Güzel bir ortam oluştu emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: