Polisten Kuyumculara Cam Semineri

Adana'da 2 ayda 10 kuyumcudan cam kırmak suretiyle altın çalınmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş...

Adana'da 2 ayda 10 kuyumcudan cam kırmak suretiyle altın çalınmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amiri Remzi Köpüklüğlu, kuyumculara güvenli cam taktırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Adana polisi son 2 ayda başlayan kuyumcuların camlarını taşla kırıp altınları çalma olaylarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Yaklaşık 2 ayda 10 kuyumcunun camı kırılarak altınları çalınmak istendi. Bu girişimlerden 7 tanesinde kuyumcunun camı kırılarak zanlılar altınları alıp kaçtı ancak 3 kuyumcunun camı ya filmli ya da kurşun geçirmez cam olduğu için kırılmadığından hırsızlar emellerine ulaşamadı. Polis yapılan 10 soygunun faillerini de yakalayarak adalete teslim etti. Olayları gerçekleştiren 18 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis hırsızlığı gerçekleştiren zanlıları yakalamasına rağmen kuyumcuların hiç zarara uğramaması için harekete geçti.

Reklam
Reklam

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amiri Remzi Köpüklüoğlu, yakaşık 100 kuyumcu ile bir araya gelerek hırsızlara karşı nasıl önlem alamaları gerektiği konusunda seminer düzenledi. Köpüklüoğlu, seminerde günümüze kadar kuyumcularda meydana gelen hırsızlık çeşitlerini sıralayıp alınması gereken önlemleri anlattı.

Cam kırarak gerçekleştirilen hırsızlık olaylarının genelde korsan gösterilerde polise taş atmaktan kaydı bulunan çocuk ve gençlerin yaptığını belirten Köpüklüoğlu, camı kırıp saniyeler içinde altınları alıp kaçarak hırsızlık yaptıklarını kaydetti.

Bu hırsızlık olayının önüne geçmenin tek yönteminin bulunduğunu söyleyen Köpüklüoğlu, "Tek yöntem camlarınızı güçlendireceksiniz. Bakın bu zamana kadar 10 kez cam kırmak suretiyle kuyumcudan hırsızlık denemesi oldu. Bunlardan 7'si başaralı 3'ü başarısız oldu. Çünkü bu 3 arkadaşın camı ya filmliydi ya da kurşun geçirmez camdı. Eğer cam filmli olursa atılan taş sonucu cam kırılıyor ancak dağılmadığı için hırsız elini sokup altın alamıyor. Kurşun geçirmez camı ise taş kırmadığı için hırsız altınları çalamıyor. Son meydana gelen hırsızlık olayı buna en güzel örnektir" dedi.

Reklam
Reklam

Remzi Köpüklüoğlu, bu nedenle kuyumcuların kurşun geçirmez cam olmasa bile vitrinlerine en azından filmli cam taktırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: