Polisten polise rüşvet operasyonu

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerinin düzenlediği rüşvet operasyonunda 2'si polis...

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerinin düzenlediği rüşvet operasyonunda 2'si polis 6 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 1’i polis 4 kişi tutuklandı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun rüşvet aldığı bilgisine ulaşan Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, söz konusu polis memurunu takibe aldı. Yaklaşık bir ay süren takip sürecinde Konya-Ankara karayolundaki trafik ekibinde görevli M. R. E. adlı polis memurunun yol kontrolleri hakkında bazı inşaat şirketlerine bilgi verdiği belirlendi. Bu şirketlere ait kamyonların geçişini kolaylaştırdığı da tespit edilen polis memuru, ayrıca bilgi verdiği şirket üzerinden kendi aracına akaryakıt alırken de görüntülendi.

Reklam
Reklam

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, bir aylık takibin ardından operasyon için harekete geçti. Yapılan rüşvet operasyonunda polis memuru M. R. E. ile 1'i polis memuru 5 kişi daha gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 6 şüpheli 'rüşvet almak-vermek ve görevi kötüye kullanmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden polis memuru M.R.E. ile şirket sahipleri M.K., Y.A. ve O.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz