Politik istikrar ABD’li petrol devini İzmir’e çekti

Petrol sanayisinin dünya çapındaki isimlerinden ABD’li HMT Tank Inc., İzmir Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ)'ndeki yeni...

Petrol sanayisinin dünya çapındaki isimlerinden ABD’li HMT Tank Inc., İzmir Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ)'ndeki yeni üretim tesislerini açtı. HMT CEO’su George Gregory, politik istikrarın Türkiye’yi seçmelerinde en önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi. TÜPRAŞ başta olmak üzere Türkiye’deki birçok petrokimya tesisinin müşterisi olduğu HMT, İzmir’de tank üretecek. Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda imalat ve stok sahasına sahip tesisler, son teknolojiyle çalışacak. Ayrıca su ve atık su sektöründe kullanılan sabit ve yüzer tavanlarla diğer malzemelerin tamamı da aynı tesiste imal edilecek.
CEO Gregory, yatırımın şirket için önemine dikkat çekerek, “Bu bizim depolama tankları işi için küresel bir lider olma yolunda bir adım daha öne gittiğimizin işaretidir. Aynı zamanda gittikçe büyüyen Türkiye piyasasına ve onun etrafındaki piyasalara angajmanımızı da göstermektedir.” dedi. Türkiye’nin, konumundan kaynaklı lojistik kolaylık sağladığını ve teslim süresini azalttığını da belirten Gregory, “Bu yatırım tesadüfen olmadı. Yıllarca önce bu bölgeyi, şirket büyümesi için çok önemli olarak zaten tespit etmiştik. Buraya karar vermeden önce Doğu Avrupa ve Körfez ülkelerinde çeşitli yerleri incelemiştik. Türkiye ve İzmir’de büyüyen bir ekonomi var ve işgücü son derece kaliteli. Ayrıca politik ortamda istikrar görüyoruz. ESBAŞ’ın altyapısı da bizim için çekici bir noktaydı. Bu yatırım, şimdiden bütün beklentilerimizi aştı. Genel kurulumuz bu yatırımı ocak ayında onaylamıştı, dokuz ay geçti ve bu kadar kısa sürede açılışını kutluyoruz.” şeklinde konuştu.
İzmir Valisi Cahit Kıraç ise teröre yönelik tepkisini dile getirerek, “Menfur saldırıyı yapanları kınıyorum. Akıttıkları kanda boğulacaklar. Bu, insanlığa yapılan bir saldırıdır ve insan hakları ihlâlidir. Bütün dünyanın bunu böyle bilmesini istiyorum.” dedi. İzmir ekonomisine katkı sağlamak üzere HMT firmasının açtığı tesisten memnuniyet duyduklarını da belirten Vali Kıraç, “Böylesine önemli ve devasa bir tesisin hayırlı olmasını diliyorum. İzmir’de yapılması da bizim için ayrı bir önem taşıyor.” diye konuştu.
Enerji Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen de Türkiye’nin yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, “Türkiye önemli pazarlara erişim imkanı sağlayan, etkili ve uygun maliyetli bir çıkış noktasıdır.” dedi. Çimen ayrıca küresel ve bölgesel enerji güvenliği bakımından da çok önemli bir koridor olduğunun altını çizerek, “Bu görünümüyle Türkiye, enerji alanında önemli bir merkezdir.” şeklinde konuştu. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise Vali Kıraç’ın terör saldırılarını kınamasına tamamen katıldığını belirtti.
HMT'nin merkezi, Texas Houston'da bulunuyor. Şirket, yer üstü depolama tanklarının üretimi, denetimi, bakımı, tamiri, fabrikasyonu, mühendislik servisleri ve anahtar teslim projelerini yürütüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz