Polonya 1 - 3 Türkiye

Azerbaycan ve Gürcistan'ın ortaklaşa düzenlediği 2017 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri Play-off etabında Polonya ile karşılaşan A Kadın Voleybol Milli Takımı, rakibini 22-25, 25-27, 25-18 ve 23-25'lik setlerle 3-1 yenerek, çeyrek finale adını yazdırdı.

Grup maçlarından sonra Azerbaycan, İtalya, Rusya ve Sırbistan milli takımları, gruplarında birinci olarak Avrupa Şampiyonası Çeyrek Finali'ne doğrudan çıktılar. Polonya'yı 3-1 mağlup eden Türkiye, Çekya Milli Takımı'nı 3-2 yenen Belarus ile Hırvatistan'ı 3-0 mağlup eden Hollanda Play-Off etabından çeyrek finale yükselen takımlar oldular.

Gruplarında dördüncü olan Macaristan, Gürcistan, Belçika, Ukrayna, Play-off etabında ise Çekya (Çek Cumhuriyeti), Hırvatistan ve Polonya takımları 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne veda ettiler. Çeyrek finale çıkacak son takım, Bulgaristan ile Almanya arasında bu akşam oynanacak maçtan sonra belli olacak.

Reklam
Reklam

POLONYA 1 - 3 TÜRKİYE

SALON: Bakü Ulusal Cimnastik Arena
HAKEMLER: Daniele Rapisarda, Vladimir Simonovic

POLONYA: Polak, Wolosz, Kakolewska, Smarzek, Grajber, Efimienko (Murek, Twardowska, Witkowska, Bociek)
TÜRKİYE: Naz Aydemir Akyol, Eda Erdem Dündar, Güldeniz Önal, Neriman Özsoy, Kübra Akman Çalışkan, Meryem Boz (Hatice Gizem Örge, Gözde Kırdar Bracceschi, Gamze Alikaya, Merve Seniye Dalbeler, Hande Baladin, Simge Şebnem Aköz, Bahar Toksoy Guidetti)

SETLER: 22-25, 25-27, 25-18, 23-25
SÜRE: 126 dakika