Polonya'da kuş gribi

VARŞOVA (İHA) - Polonya Tarım Bakanlığı, ülkenin kuzey bölgesinde kuş gribi olarak bilinen ölümcül H5N1 virüsüne rastlandığını açıkladı.

Polonya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Veterinerlik müdürlüğümüz, ulusal labaratuarda yapılan testlerin sonucunu Cumartesi günü sabah saatlerinde aldı.

Hastalıklı hayvanlardan alınan örnekler üzerinde yapılan analizler sonucu H5N1 virüsü görüldüğü doğrulandı" ifadeleri kullanıldı. Sadlowo Parcele'de bulunan 6 çiftlikte virüse rastlandığı kaydedilirken, bölge güvenlik çemberine alındı. Hastalığın 200 bine yakın kanatlı hayvana yayıldığı tahmin edilirken, itlaf ekiplerinin 4 çiftlikte
çalışmalara başladığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Aralık ayı başında Zuromin'deki 1 hindi çiftliği ile 1 yumurta üretim çiftliğinde rastlanan virüs, 2 tavuk çiftliğine de yayılmıştı.

Asya'da 2003 yılında ortaya çıkan kuş gribi hastalığı nedeniyle bugüne kadar 209 kişi hayatını kaybetti. Hastalığın insandan insana geçmesine çok nadir olarak rastlanırken, bilimadamları virüsün mutasyona uğramasından ve hastalığın salgın hale gelmesinden endişe duyuyor.