Polonya'dan Geldiler, Bursa'daki Hayvan Barınağı'na Hayran Kaldılar

Polonya'dan Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Bölümü'nün misafiri olarak Bursa'ya gelen 4 öğrenci, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar...

Polonya'dan Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Bölümü'nün misafiri olarak Bursa'ya gelen 4 öğrenci, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde barınak hekimliğini öğrendi.

Polonya'nın Poznan Üniversitesi'nden gelen 4 öğrenci, Uludağ Üniversitesi'ndeki öğrencilerle beraber Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni ziyaret etti. Bir hafta Bursa'da kalacak olan Polonyalı öğrenciler tarihi mekanları gezecek. Barınağa hayran kalan öğrenciler, köpeklerin nasıl kısırlaştırıldığı konusunda bilgi aldı. Barınaktaki hayvanları tek tek gezen öğrenciler minik keçileri sevdi. Keçileri kucaklarına alan öğrenciler bol bol fotoğraf çekildi.

Reklam
Reklam

Veterinerlik fakülteleri aralarında öğrenci mübadelesi olduğunu ifade eden Agata Klimiuk, "O yüzden Türkiye’den gelen teklifi kabul ederek buraya geldik. Bizim ülkemizde barınaklar daha dolu. Sokaktaki köpekler barınaklara gitmek için bekliyor. Buradaki barınaklar çok güzel. İmkanlar da çok iyi" dedi.

Marek Laskowski ise, "Bizim ülkemizde fazla sokak köpeği yok. Olanlar ise sokaktan toplanıyor. Sonra barınaklara getirilip kısırlaştırılıyor. Köpekler kısırlaştırıldıktan sonra sokağa salınmıyor. Köpekler sahip bulunana veya ölene kadar barınaklarda kalıyor. Bizim barınaklarda operasyon kliniği gibi bir şey yok. Barınağa bir hayvan geldiği zaman operasyon için başka bir yere götürülüyor" diye konuştu.

Anja Piechowiak, Türkiye ve Bursa’da olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, öğrencilerle aralarının çok iyi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin gezisi hakkında bilgi veren Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Aysun Altıkardeş İlman, "Uludağ Üniversitesi’ne gelen grubu misafir ediyoruz. Barınak hekimliği hakkında bilgi almak için tesisimize geldiler. Polonya'daki sokak hayvanlarının durumu bizimkinden daha çok farklı. Böyle tesisleri yok. Buraya hayran kaldılar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: