POMEM başvuru şartları nelerdir? Kimler POMEM başvurusu yapabilir?

olis Meslek Eğitim Merkezleri anlamına gelen POMEM, bünyesine her yıl yeni polis adayları alan bir kuruluştur. POMEM başvurusu yapabilmek için bazı şartlar ve girilmesi gereken sınavlar bulunur. Yeterli ve gerekli koşullara sahip olan kişiler POMEM bünyesine dahil olabilir. Başvuru yapabilmek için de bazı gereklilikler vardır.

Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) bünyesine kabul ettiği adaylara eğitimler verir ve bu eğitimler sonucunda başarı gösteren kişilerin polis memuru olarak atamaları gerçekleştirilir. Ön başvuru ile müracaat edilebilen POMEM’e başvuru yapabilmek için gerekli olan bazı şartlar bulunur. POMEM başvuru şartlarına uyan kişiler tüm süreçleri başarı ile bitirdikten sonra Meslek Eğitim Sertifikası almaya hak kazanır.

POMEM lise mezunu alıyor mu?

Polis memuru olabilmek için POMEM’e başvuru yapan kişide bazı şartlar aranır. Bu şartların başında en az lise mezunu olmak gelir. Lise, lisans ya da ön lisans mezunu olan kişiler POMEM için başvuruda bulunabilir. Ayrıca yurt dışında bir okuldan mezun olunması halinde denklik belgesinin gösterilmesi gerekir. En az lise mezun olan kişiler polis memuru olarak atanabilmek için POMEM’e başvuru yapabilir. Ancak POMEM başvurusu için gerekli olan başka şartlar da vardır. Lise mezunu olan bir kişi polis olabilmek için yaş şartına da uyması gerekir. On sekiz yaşını doldurmamış kişiler başvuru yapamaz.

Reklam
Reklam

POMEM başvurusu için KPSS şart mı?

İç İşleri Bakanlığının denetimi altında her yıl POMEM’e birçok kişi alınır. Yapılan başvuruların değerlendirilme aşamasında kişinin girdiği KPSS sınavından (Kamu Personeli Seçme Sınavı) gerekli olan taban puanını alıp almadığına da bakılır. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren kişilerin sınav sonucunda en az 60-70 puan almış olması gerekir. Aksi taktirde polis memuru olabilmek için POMEM’e başvuru yapma hakkı olmaz. POMEM başvurusu yapabilmek için gerekli şartlardan bazıları şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • On sekiz yaş sınırını tamamlamış olmak
  • Ön lisans, lisans ya da bunlara denk olduğu Yüksek Öğretim Kurulu’nca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezuniyeti bulunmak
  • KPSS sınavına girerek bu sınavdan gerekli koşulan puanı almak (P3 türünden 60 puan, P93 türünden 70 puan)
  • Kadınlar için 1.62 erkekler için 1. 67 olan asgari boy şartına uymak
  • Beden kitle endeksi olarak 18-27 arasında olmak
  • Silah ile görev yapmaya engel hukuki bir durumu bulunmamak
  • Kasten işlenmiş olan bir suç nedeniyle bir yıl ya da daha fazla süreyle hapse mahkûm edilmemiş olmak
Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: